Francia elegancia és letisztult nőiesség – interjú Kővári Szilvi hairstylisttal

Kíváncsi vagy, hogy lesz egy álmodozó kislányból vérprofi hajszobrász? A HairSpa szalon vezető fodrásza, Kővári Szilvi az őszi hajtrendek mellett ezt is elárulta nekünk.

Francia elegancia és letisztult nőiesség – interjú Kővári Szilvi hairstylisttal
2015.09.14. 18:04

Hogyan kezdtél el fodrászattal foglalkozni?

KSZ: Második generációs fodrász vagyok. Nagypapám Budapest belvárosában volt borbélymester, az ő izgalmas történetei keltették először fel az érdeklődésemet a szakma iránt. Kislányként sokszor a családomhoz közel lakó fodrász munkáját csodáltam. Fantasztikus dolgokat alkotott!

Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

KSZ: Szerencsésnek érzem magam, hiszen a szakmában eddig eltöltött  évek alatt a Magyarországon forgalmazott professzionális termékek széles skálájával sikerült dolgoznom. A legbüszkébb mégis a mindennapi munkámra vagyok, hiszen a legfontosabb, amiből egy fodrász táplálkozhat, az a vendégek elégedettsége.

Jelenleg hol találunk meg?

KSZ: A budapesti HairSpa szalonban.

Miben különbözik ez a szalon a többitől?

KSZ: A HairSpa neve egybeforrt a Senscience by Shiseido branddel. A szalon így számomra is új lehetőséget, kihívást jelent, hiszen korábban ugyan ismertem a márkát, de nem nyílt alkalmam a napi szintű használatra.

Van kifejezett irányzat, amit követsz?

KSZ: A francia elegancia áll hozzám a legközelebb, szeretem a letisztult nőiességet. Távol áll tőlem minden túlzó és erőltetett dolog. A frizura emelje ki a nőiességet, de ne legyen több a személyiségnél.

Mik lesznek az őszi hajtrendek 2015-ben?

KSZ: A bobot ma is a legdivatosabb vágási formák között tartjuk számon. Egyszerűsége és sokoldalúsága miatt rengetegen választják. Stílusos, örök divat, idén a vállig érő fazon a legnépszerűbb. A precízen  egyenesre vágott hajvégek hódítanak. Reneszánszát éli a konty és a fonás. Azt gondolom, hogy ez sokáig meghatározó marad mind a hétköznapi trendekben, mind pedig a kifutók világában.

Színekben továbbra is hódít a gesztenyebarna, a rezes, vöröses árnyalatok, a különböző technikáknak köszönhetően a szőke finom árnyalataival harmonikusan vegyítve.  Lényeges, hogy viseljünk bármilyen színt/frizurát, a hajunk mindenképp egészségesen, fényesen ragyogjon. Mit sem ér legrafináltabb frizura, ha nem ápoljuk megfelelően.

Mi az, amit nagyon vársz most?

KSZ: Szeretném a jövőben is rendszeresen képezni magam, mozgatórugóm az újdonságokból megismeréséből kinyert  információ. Kíváncsian várom az ismert divatházak 2016-os irányzatait, hiszen ezek hatása visszaköszön a nemzetközi fodrászcsapatok kollekcióiban.

Még több
Szépség