Démoni sminktitkok

Június 2-tól hazánkban is kapható lesz a MAC Cosmetics első filmes kollaborációjából született tizenegy részes sminkkollekció, a Maleficent. Inspirációul a Disney legújabb alkotása, a Demóna című film szolgált, ami a Csipkerózsika című jól ismert mese alternatív változata. A gonosz Demóna szerepében Angelina Jolie-t láthatjuk majd, akinek sminkese Toni G volt - vele olvashattok most villáminterjút.

Démoni sminktitkok
2014.05.19. 16:45

Demóna feltehetőleg az egyik legfélelmetesebb és legemlékezetesebb Disney-karakter. Hogyan befolyásolták a korábbi Demónák a mostani újraértelmezést?

Demóna egyszerre varázslatos és félelmetes, mégis van benne valami egyedi szépség. Azt kell, hogy mondjam, ez a három elem határozta meg az elérni kívánt hatást.

Melyek voltak azok az elemek, amelyek fontos szerepet töltöttek be a rajzfigura életre keltésében?

Leginkább arról van szó, hogy hogyan lehet egy animációt életre kelteni. Az arccsont-pótláson kívül a szemekkel lehetett a legnagyobb hatást elérni. Ennél igazán nagy hatással volt rám az úgynevezett labradorit kő, mely gyönyörű zöld, kék és sárga árnyalatokban pompázik. Úgy éreztem, ezen árnyalatok használata mágikussá varázsolja a tekintetet. Cristina Patterson nagyon aprólékos kontaktlencsét festett ezekkel a színekkel és a VFX csapata zseniálisan megoldotta, hogy csillogjon a szeme, amikor Demóna szomorú.

Mennyire befolyásolta Önt és egyben a film végleges formáját Anna B. Sheppard és Rick Baker, mint a Kosztüm és Speciális Effektusokért felelős csapat munkája?

Rick Baker tervezte a maszkokat Demóna karakteréhez: a szarvakat, a kiálló arccsontot, az orrát és a füleit is. Egy kiváló művész, Arjen Tuiten dolgozott együtt Rickkel a filmforgatás alatt. Mindannyiunknak elég szorosan kellett együtt dolgoznia Annával a jelmezek megvalósításához, például, hogy úgy tekerjük be Demóna fejét, hogy az tökéletesen illeszkedjen a szarvakhoz.

Hosszú ideje dolgozik már együtt Angelina Jolie-val, a film főszereplőjével és egyben Executive Producerével. Milyen volt a Demóna egyedülálló és izgalmas verzióján dolgozni?

Nagyon izgalmas volt látni Angie átváltozását az arccsontpótlás következtében. A legnagyobb aggodalmam és a legnagyobb kihívás is egyben a bőre volt, hiszen ezeket a pótlásokat 4 hónapon keresztül viselte. Nem szerettem volna, hogyha irritációt váltana ki a rengeteg fel- és levétel. Végül is egy kókusz- és argánolajból készített keveréket használtunk a pótlások levételekor, ami szerencsére tökéletesen működött, és a bőre továbbra is hibátlan maradt.

Melyik a kedvenc darabja a filmhez készült MAC Maleficent kollekcióból és miért? Mit tanácsol, hogyan lehet beilleszteni a kollekciót a mindennapi sminkbe?

A szemhéjpúder-paletta tökéletes a nappali smink estivé varázslásához. Napközben használjuk a világosabb színeket, hogy egy lágyabb, természetes sminket készítsünk. Estére kihangsúlyozhatjuk a szemeket a sötétebb árnyalatokkal, így szexi és igéző smink jön létre.

Kiket nevezne példaképének a szakmában?

Rick Baker csodálatos mester és barát. Szerencsés vagyok, hogy több projekten is együtt dolgozhattam vele.

Mik a kedvenc MAC termékei, amiket szívesen használ munkában?

Ez munkáról munkára változik. Szinte mindent használok a MAC blot powderektől a szájfényeken át a szemhéjpúderekig. Két állandó termék van, ami mindig megtalálható a sminktáskámban: a Select Cover Up és Transparent Finishing Powder. Egyes sminkbalesetek következtében mindkét termék tökéletesen működik a normál és a maszkmesteri sminkelésnél egyaránt.

angelina jolie Demóna mac Mac Maleficent kollekció maleficent mozi moziajánló mozipremier smink sminkkollekció Toni G

Még több
Szépség