15 sztár, akik nem abban a filmben debütáltak, ahonnan emlékszel rájuk

Tudod, hol láthattad először George Clooney-t? Nem, nem a Vészhelyzetben. És DiCapriót? Dehogy is a Titanic-ban! És Damont? Nem, a legkevésbé sem a Good Will Huntingban!

15 sztár, akik nem abban a filmben debütáltak, ahonnan emlékszel rájuk
2020.04.28. 14:43

1. Shailene Woodley

A többek között a Hatalmas kis hazugságokkal híressé vált Shailene már gyerekkorában is befutott színész volt, legelső szerepe pedig nem kisebb sorozathoz köthető, mint A narancsvidékhez. A sorozatban 2003-ban bukkant fel hat rész erejéig.

2. George Clooney

Clooney-nak sem Ross doktor volt első szerepe, bár kétség kívül ez hozta meg neki a hírnevet. Pedig előtte olyan produkciókban játszott, mint a Grizzly II, amiben Charlie Sheen-nel közösen szerepeltek – kár, hogy a filmet sosem mutatták be. Az azóta nagynevűvé lett színész repertoárjából az 1988-ban bemutatott A gyilkos paradicsomok című akció-vígjáték is bizonyítja, hogy minden kezdet nehéz.

3. Orlando Bloom

Még jóval a Gyűrűk urában való szereplése és Katy Perry-vel való eljegyzése előtt Bloom a Kisvárosi gyilkosságok című angol krimisorozatban bukkant fel húszévesen.

4. Lupita Nyong’o

Nehéz elhinni, de Nyong’o első filmszerepe a 12 év rabszolgaság volt 2013-ban, közvetlenül azután, hogy lediplomázott a Yale Egyetem drámaszakán. A szerepért Oscar-díjat kapott.

5. James Corden

A világ egyik legismertebb műsorvezetője angol filmek és sorozatok tucatjaiban tűnt fel, mielőtt a The Late Late Show-val végérvényesen befutott.

6. Meghan Markle

A sussex-i hercegné filmes karrierje a Brilliáns elmék sorozattal futott be, de statisztaként már 2001-ben felbukkant egy kórházsorozatban. Legemlékezetesebb szerepeit a CSI:NY sorozatban, valamint a Szóljatok a Görögnek és a Förtelmes főnökök filmekben játszotta.

7. Millie Bobby Brown

Évekkel azelőtt, hogy a Stranger Things-zel befutott volna, Millie Bobby Brown a Once Upon a Time In Wonderland című 2013-as filmben játszott, illetve volt egy kisebb szerepe a Modern családban is.

8. Leonardo DiCaprio

A kölyökképű színész sem az elsüllyedő Titanic mellett fagyott halálra először a filmvásznon. DiCaprio az Az új Lassie című filmsorozatban bukkant fel 1989-ben, de egy horrorfilmben is játszott ez időtájt.

9. Matt Damon

A színész 18 évesen debütált a Mystic Pizza című film egyik jelenetében, majd 1997-ben Ben Affleckkel megcsinálták a Good Will Huntingot, a többi pedig már történelem.

10. Jennifer Lawrence

A mostanra Oscar-díjas színésznő első szerepét a Monk – Flúgos nyomozó című sorozatba kapta, az áttörést pedig az X-Men, illetve Az éhezők viadala hozta el számára.

11. Emma Stone

A kétezres évek elején, amikor olyan filmekben szerepelt, mint a Superbad, A házinyuszi, vagy az Excsajok szelleme, még bizonyára ő maga sem hitte volna, hogy tíz évvel később már az Oscar-szoborral a kezében mondhat köszönőbeszédet.

12. Zac Efron

A többek között a Rossz szomszédságból és a High School Musicalből ismert Efron első filmszerepe 2002-re datálható, amikor is felbukkan a Firefly című sorozat egy részében.

12. Bradley Cooper

A Másnaposok egyik sztárja azzal kezdte karrierjét, hogy nem mással, mint Carrie Bradshaw-val flörtölt a Szex és New Yorkban 1999-ben.

13. Natalie Portman

A Fekete hattyú sztárjának már a debütálása is erős volt. Natalie Portman első szerepe a Leon, a profiban volt 1994-ben, ahol a 12 éves Matildát játszotta.

14. Rami Malek

Még a legnagyobb jósok sem látták 2004-ben Rami Malek Oscar-díját, amikor a későbbi Freddie Mercury felbukkant a Gilmore Girls egyik epizódjában.

15. Emily Ratajkowski

A színésznő/celebritás az iCarly című sorozatban jelent meg először a képernyőkön, később pedig a Túl szexi lányban játszott együtt többek között Amy Schumerrel, Michelle Williams-szel és Naomi Campbellel.

hollywood sztárok

Még több
Kultúra