Ezt a tíz új sorozatot nézd karantén idején

Minőségi időtöltés a négy fal között: az ELLE tíz új sorozatot ajánl az otthonmaradóknak.

Ezt a tíz új sorozatot nézd karantén idején
2020.03.16. 13:42

Kiolvashatnád azt a vastag könyvet, ami minden kritikus szerint nagyon fontos. Előrehozhatnád a tavaszi nagytakarítást, amit amúgy tavaly is elhalasztottál. Felszögelhetnéd a falra a képeket, amik ott porosodnak a fiókodban hónapok óta. Kinyithatnád azt a nyelvkönyvet, amit évek óta őrizgetsz. Vagy egyszerűen csak megnézhetsz egy csomó filmet és sorozatot. Igen, ez utóbbi a könnyebb, csábítóbb és messze nem annyira hasznos időtöltés, mint a többi, de ha jól csinálod, mindenből belefér egy kicsi azokban az időkben, amikor nem annyira tanácsos elhagyni az otthonodat. Most mutatunk tíz friss sorozatot, amikbe érdemes lehet belenézned.

1. A kívülálló – The Outsider (HBO)

A sorozat címe ismerős lehet egy Stephen King regényből és ez nem a véletlen műve. A kívülálló egy újabb King-adaptáció, aminek már az alapsztorija is kőkemény. Egy amerikai kisvárosban egy brutálisan meggyilkolt 12 éves fiú tetemére bukkannak, a minden jel szerinti tettesnek azonban betonbiztos alibije van. Az egész sorozat kissé True detective-es hangulatú, a főbb szerepekben olyan arcokkal, mint Ben Mendelsohn és Jason Bateman.

2. Hunters (Amazon Prime)

A hetvenes évek New Yorkja, nácik és Al Pacino: ilyen alapanyagokból csak izgalmas végeredmény sülhet ki. A Hunters az erős sztori – egy rejtélyes szervezet, aminek célja levadászni az Amerikában bújkáló nácikat – ellenére megosztja a kritikusokat, akik viszont abban egyetértenek, hogy Al Pacino ebben is zseniális.

3. The Plot Against America (HBO)

A sorozat egy Philip Roth könyv adaptációja, amit David Simon és Ed Burns álmodott meg sorozat formátumra. Ismerős a két név? Ha nem, akkor hagyd ezt a sorozatot és azonnal kezd el nézni a The Wire-t (A drótot), ami a páros első nagy közös munkája volt és ami nagyjából minden filmkritikus szerint a világ legjobb sorozata, de hogy a legjobb három között benne van, abban teljes az egyetértés. Öt évad, évadonként 12 darab egyórás epizóddal, vagyis a hosszú távú szórakozás garantált. De visszatérve: a The Plot Against America (még nincs hivatalos címe, de kb. Összeesküvés Amerika ellen) története arról szól, hogy 1940-ben egy fasiszta politikus lesz Amerika vezetője, premierjét pedig ma hajnalban tartották, a hatepizódos minisorozat így friss és ropogós!

4. Brilliáns barátnőm: Az új név története – My Brilliant Friend: The Story of a New Name (HBO)

Ez egy igazi love or hate sorozat: vagy imádja, vagy rühelli valaki, középút nincs. Az Elena Ferrante nápolyi novelláiból tévére adaptált sorozatnak most debütált a második évada, aminek már csak az ötvenes évek Olaszországának hangulata miatt is érdemes adni egy esélyt. Érdekesség, hogy  az írónő, Elena Ferrante valódi személyazonossága a mai napig ismeretlen a nagyközönség előtt.

5. Jól érzem magam – Feel Good (Netflix)

A sorozat március 19-én debütál a Netflixen, így jelenleg csak vázlatosan ismerjük a történetét. Egy komika be szeretné indítani karrierjét, ennek érdekében Kanadából Londonba költözik, miközben párkapcsolatával és függőségével birkózik.

6. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (Netflix)

Mindössze négyrészes a Netflix szintúgy március 19-én debütáló sorozata, de ha szereted az inspiráló, megtörtént eseményeken alapuló sorozatokat, akkor ezt mindenképpen a figyelmedbe ajánljuk. A Self Made Madam C.J. Walker életét mutatja be, aki rabszolgák gyermekeként született a 19. században, 7 évesen lett árva, 14 évesen feleség, 20 évesen özvegy. Ebből az élethelyzetből lett az első fekete, önerőből lett dollármilliomos Amerikában.

7. Bizonytalan – Insecure 4. évad (HBO)

A sorozat másfél évnyi szünet után tér vissza a képernyőre április 12-én, Issa Dee rajongóinak legnagyobb örömére. A Bizonytalan nagyon leegyszerűsítve arról szól, hogyan állja meg a helyét ma egy harminchoz közelítő fekete nő Amerikában.

8. Run (HBO)

A fiatalkori ígéretek fontos ügyek. Egy fiú és egy lány még fiatalon megállapodnak abban, hogy ha bármelyikük azt az üzenetet küldi a másiknak, hogy RUN és a másik ugyanezt írja neki vissza, akkor azonnal nekivágnak körbeutazni Amerikát. 17 évvel a fogadalom után ez végül be is következik. Jó alaptörténet, kíváncsian várjuk a premiert április 12-én!

9. Megszállottak viadala – Killing Eve 3. évad (HBO)

A romantikus thriller Eve és Villanelle macska-egér kapcsolatáról szól. Mivel az egyikük egy pszichopata gyilkos, másikuk pedig egy biztonságért felelős munkatárs, az alapkonfliktus adott, az írók és a rendezők pedig ki is hoznak belőle mindent. A harmadik évad április 27-én érkezik.

10. The Eddy (Netflix)

Damien Chazelle, akit többek között a Kaliforniai álom (La La Land) rendezőjeként ismerünk ezúttal a jazz világában merül mélyre. A sorozatban egy magasan jegyzett párizsi jazzklub tulajdonosának életébe nyerhetünk bepillantást, május 8-tól.

hbo netflix sorozat

Még több
Kultúra