Kávékultúra Velencétől Palermóig

Kávékultúra Velencétől Palermóig
2020.02.17. 11:09

Az olaszok a szépség megszállottjai, legyen szó művészetről, divatról vagy gasztronómiáról. Ez a szenvedély változatos kávékultúrájukban is megmutatkozik, mely régiónként más és más. Míg északon világosabb a pörkölés, dél felé haladva egyre sötétebb, és az Arabica mellett egyre több Robustát tartalmaz a kávékeverék. A pörkölés különbözősége azért olyan lényeges, mert ezalatt fontos változások történnek a kávészem belsejében, amelyek meghatározzák a kávé savasságát, keserűségét és aromáját. Minden egyes olaszországi nagyváros saját, komoly múltra visszatekintő pörkölési hagyományokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik őket a többi régiótól.

A Nespresso megújult kollekciója, az Ispirazione Italiana olyan espressókat és ristrettokat – szám szerint kilencet – sorakoztat fel, amelyek segítségével azonnal egy forgalmas olasz piazzán vagy a tengerparton érezhetjük magunkat, élvezve a helyi kávépörkölő mesterek kreativitásának és évszázados tapasztalatának eredményeit.

A régiók kávézási preferenciáit felvonultató sorozat két vadonatúj tagja az Ispirazione Napoli és az Ispirazione Venezia kávékapszula, melyek Nápoly és Velence hangulatát idézik.

Az Ispirazione Napoli a Nespresso tisztelgése a kávézás olasz fővárosa és az ott dolgozó pörkölőmesterek tudása előtt. Ezt a kávét sűrű, krémes és intenzíven kakaós ízvilág jellemzi.

Az Ispirazione Venezia kapszulák pedig kiegyensúlyozott aromákkal és harmonikusan karamellás jegyekkel kényeztetik a kávézás szerelmeseit. Melyiket próbálnád ki előbb?

Bővebb információt a Nespresso Ispirazione Italiana kávékról ITT találtok.

kávékülönlegesség nespresso pr reklám

Még több
Kultúra