Minisorozat készül Marilyn Monroe utolsó hónapjairól

"Bonyolult és tragikus időszak volt."

Minisorozat készül Marilyn Monroe utolsó hónapjairól
2020.02.12. 16:21

Hollywood legikonikusabb szőke dívájának történetét sosem unja meg a világ. 58 évvel tragikus halála után is újabb életrajzi filmet és sorozatot is készítenek az életéből. A filmben a legendás színésznőt Ana de Armas alakítja, emellett egy minisorozat is készül, ami az életének utolsó hónapjait mutatja be.

A Hollywood Reporter magazin szerint a sorozat Keith Badman ‘The Final Years of Marilyn Monroe” c. könyve alapján készül. A fő cselekményszál az akkori amerikai elnökkel, John F. Kennedy-vel való viharos szerelmi viszonyára és a maffiához köthető kapcsolataira épül, de szó lesz Peter Lawford színészről is, aki utoljára látta élve Monroe-t.

Fotó: Hollywood Archive / Photoshot / ABACA

Feminista ikon

Nincs még hivatalos információ arról, kik játszanak a filmben és ki lesz a rendező. Ennek ellenére a magazin állítása szerint ez a projekt az első, amelyet az Authentic Brand Group nevű cég támogat, ami Monroe imidzséért felelős.

“Marilyn Monroe egy rejtélyes ikon, akinek sokoldalú élete folyamatosan inspirál mindannyiunkat. Úttürő volt, aki kitaposta a saját ösvényét egy olyan időben, amikor a nőket gyakran elhallgattatták” – írta Katie Jones, a cég alelnöke egy nyilatkozatban. “Eljött az idő, hogy elmeséljük az ikon történetét és a kihívásokat, amelyeken keresztül kellett mennie és a mai napig relevánsak egy nő életében.”

Dan Sefton, a Seven Seas Film produkciós cég társalapítója és Keith Badman könyvének jogtulajdonosa szintén megszólalt a Hollywood Reporter-ben. “Sokan azt hiszik, hogy tudják az igazságot Marilyn életének utolsó hónapjairól, de igazság szerint nagyon bonyolult és tragikus időszak volt.” – mondja. “Szeretnénk együttérzéssel és kellő tapintatossággal bemutatni a történetét.”

A Blonde életrajzi film – amely a Netflix megbízása alatt zajlik és a társproducer Brad Pitt – az ötvenedik film, ami Monroe életéről szól. A film Joyce Carol Oates azonos névvel, 200-ben megjelent regényének adaptációja, amiért 2001-ben Purlitzer díjat kapott. A Blonde c. filmet a tervek szerint 2021-ben mutatják be.

adaptáció elle hollywoodi ikon legenda marilyn monroe remake

Még több
Kultúra