Sophie Marceau karrierje 10 filmmel elmesélve

Ezek a színésznő legikonikusabb filmjei a Házibulitól egészen a Zűrös kamaszokig.

Sophie Marceau karrierje 10 filmmel elmesélve
2020.01.29. 15:34

Sophie Marceau-t szinte minden műfajú filmben láthattuk már. Legyen vígjáték, romantikus, kultikus vagy szerzői film, mutatjuk Marceau karrierjének 10 legikonikusabb alkotását.

Zűrös kamaszok (2009)

Újgenerációs film, amiben Marceau egy modern, kétgyerekes szingli anyát játszik, akinek szembe kell néznie a tini lánya problémáival. Készült belőle egy hollywoodi verzió is, Demi Moore és Miley Cyrus kettősével.

A 401-es szoba titka (2007)

A színésznő harmadik rendezése. Ő játssza a főszerepet, egy színésznőt, aki eltűnése után rejtélyesen felbukkan. A forgatás közben beleszeretett Christophe Lambert színészbe, akivel két éven keresztül alkottak egy párt.

Anthony Zimmer (2005)

Ebben a francia thrillerben Sophie Marceau a maffiával szövetkezik, miközben végig színlel. A hollywoodi változatban Yvan Attal és Marceau kettősét Johnny Depp és Angelina Jolie testesíti meg.

Hűség (2000)

A filmet Marceau 26 évvel idősebb férje, Andrzej Zulawski rendezte. 17 éven át éltek házasságban és 1995-ben közös gyerekük született.

James Bond: A világ nem elég (1999)

Karrierjének egyik kulcsfontosságú mozzanata, hogy James Bond lányt alakított Pierce Brosnan mellett.

A rettenthetetlen (1995)

A történelmi dráma a skót szabadságharcot dolgozza fel, Mel Gibson főszereplésében és rendezésében. Ezzel a szereppel nemzetközileg is ismertté vált.

Fanfan (1993)

Sophie Marceau Fanfan szerepében tündököl, egy fiatal nő, aki szerelmes lesz egy nős férfiba. Ez a romantikus vígjáték azóta a műfaj klasszikusává vált.

A párizsi diáklány (1988)

Ebben a filmben Sophie Marceau Valentine bőrébe bújik, aki gondosan készül a vizsgáira. A tanulás számára az első, ám beleszeret egy fiatal zenészbe, akit Vincent Lindon alakít.

Zsaruszerelem (1985)

A házibuli sikereit követően Marceau Gérard Depardieu mellett játszott főszerepet. Egyes jelenetek forgatása állítólag olyan intenzív volt, hogy Marceau könnyei valódiak voltak.

Házibuli (1980)

Sophie Marceau mindössze 13 éves volt, amikor leforgatták a filmet. A karaktere, Vic, villámgyorsan egy egész generáció szimbólumává vált. Ez volt az első nagyjátékfilmje, ami ajtót nyitott a filmes karrierre. A Házibuli igazi kult film Magyarországon!

francia film házibuli Sophie Marceau

Még több
Kultúra