Izgalmas szerelmi történetet mesél el az Új Színház legújabb darabja

A kék róka egy szerelmi ötszög bonyodalmait dolgozza fel Lux Ádám és Mihályi Győző főszereplésében.

Izgalmas szerelmi történetet mesél el az Új Színház legújabb darabja
2019.10.24. 15:49

Újabb Herczeg Ferenc színmű bemutatására készül az Újszínház. Az író, aki a XIX. század fordulóján élt és alkotott, számtalan remekművet írt. A Kék róka című darabban a szerzőre jellemző, gyönyörűen kidolgozott karakterek életébe nyerhetünk bepillantást. A próbák szünetében a férfi főszerepeket alakító Lux Ádámmal és Mihályi Győzővel beszélgettünk.

Lux Ádám

A történet középpontjában egy kellemes, polgári életet élő házaspár áll. A férj, Pál, a tudósember, aki élvezi a békés családi életet. Felesége, Cecile okos és gyönyörű, már puszta megjelenésével is elvarázsolja a férfiakat. Pál legjobb barátja, Sándor egészen különös viszonyban áll a feleséggel. Hármójuk kapcsolatát átszövik a titkok, amelyek, amint feltűnik a színen Lencsi, sokasodni kezdenek. Lencsi rajong Pálért és feltűnik még Trill báró is, akit rabul ejt Cecile szépsége. Pál szerepében Lux Ádámot láthatjuk, aki a két főhős kapcsolatáról mesélt. Sándort és Pált régi barátság fűzi össze. Míg Pál már érzelmileg visszafogottabb, óvatosabb, Sándor szenvedélyes alkat. Cecile nem csak Pál, hanem Sándor életének is egyre szervesebb részévé válik. A nő jelenléte mindkét férfiból más érzelmeket hoz felszínre. Ez a furcsa kapcsolat, ami hármuk között létrejön, elkerülhetetlenül is a bonyodalmak forrásává válik. Bármi történjék azonban, Sándor és Pál barátsága és egymás iránti tisztelete mindvégig töretlen marad. Sándort Mihályi Győző alakítja.

Mihályi Győző

“Sándor barátjával, Pállal ellentétben agglegény, aki folyamatosan keresi helyét a világban. Mozgalmas életében az egyetlen biztos pontot, a családi tűzhely melegét Pál és Cecile otthona jelenti számára.” – mondta Mihályi Győző. Őszinte barátsággal tekint a házaspárra, a valódi érzelmeivel maga sincs tisztában, egészen addig, míg meg nem jelenik a színen egy harmadik férfi. Sándor ekkor kirobbantja azt a botrányt, aminek következtében végül talán ő szenved a legjobban. Herczeg Ferenc történetében a szerelmi ötszög szereplői próbálják kibogozni életük meglehetősen összekuszált fonalát. A banálisnak tűnő alaphelyzetből azonban egy rendkívül izgalmas lélekjáték
bontakozik ki, tele titokkal, melyek közül néhány a darab végén is rejtély marad.

A Kék róka október 11-től látható az Újszínház színpadán.

cikk elle kék róka lux ádám pr színpad újszínház

Még több
Kultúra