Végtelen szabadságot kínál a KIA legújabb modellje

Igazi kompakt városi crossover, amiben minden a kényelmünket és biztonságunkat szolgálja. Sportos vezetési élmény, tökéletes városi komfort.

Végtelen szabadságot kínál a KIA legújabb modellje
2019.10.15. 13:22

Bővült a KIA Ceed családja, a Ceed, a Ceed Kombi és ProCeed után ezúttal egy sportos kupé vonalakkal jelentkező változat mutatkozott be, ami a kategóriája egyik legmodernebb modellje. Az új hidraulikus lengéscsillapítóinak köszönhetően például jóval kényelmesebben vehetjük vele a bukkanókat, és kisebb benne a zaj és a vibráció mértéke is.

Az XCeed vonalvezetése a hagyományos SUV modelleknél szembetűnően sportosabb és dinamikusabb, az emelt hasmagasság és az alacsonyabb üléshelyzet miatt szinte tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy sportautóban ülnénk. Csakhogy az utastere is tágas és kényelmes, csomagterének mérete pedig nem marad el az ismert városi terepjárókétól.

Belül szintén sportos utastér fogad, különleges kárpitozással: a fekete alapszínt kontrasztos sárga varrás élénkíti az üléseken és az ajtóburkolatokon. Az üléspozíció megemelésének köszönhetően a ki- és beszállás is könnyű és kényelmes, de a hátsó utastér is tágasabb, mint a legtöbb kompakt crossoverben. Nem utolsó sorban az XCeedből a kilátás is sokkal jobb. Az új modell egyik legélvezetesebb része mégis a telematikai rendszere és szórakoztató központja. Az infotainment a műszerfal „lebegő” érintőképernyőjéről irányítható, külön gombok működtetik a telefont, az audiorendszert és a hűtés-fűtést.

A vezérlők ergonomikusak és funkcionálisak, hogy minél kevésbé kelljen levenni tekintetünket az útról. Az autó UVO Connect rendszere számtalan hasznos információt ad akár az autó kijelzőjén, akár az okostelefonunkon keresztül. A Kia live, ha kell, élő közlekedési információkat oszt meg vagy részletes parkolási segítséget nyújt.

Az extraként rendelhető Supervision műszeregység 12,3 colos képátlójú, teljesen digitális kijelzője lenyűgőzően éles képet mutat. A nagyfelbontású 1920×720 pixeles képernyő a lehető legjobb leolvashatóságot biztosítja, és teljesen leváltja az analóg műszereket, a sebességmérőt és a fordulatszámmérőt. A multifunkciós kijelzőn a navigációs rendszer utasításait, vagy a fedélzeti számítógép adatait is megjeleníthetjük. És a figyelmeztetéseket is: az aktív biztonsági eszközökkel és a vezetői asszisztensrendszerekkel kapcsolatos jelzéseket.

A Kia XCeed 12 féle fényezéssel választható, köztük kvantum sárgával, amivel garantáltan kitűnünk a város forgatagában. Az alacsony emissziójú elektromos hajtásláncú változatok, köztük a plug-in hibrid modellek 2020. első negyedévétől kaphatók majd Magyarországon.

A Kia XCeed modellről további információ a Kia weboldalán található.

autó biztonságos vezetés kia kocsi pr szabadság

Még több
Kultúra