Fatboy Slim zseniális mixet készített Greta Thunberg beszédéből

Élőben is lejátszotta, a közönség megőrült érte.

Fatboy Slim zseniális mixet készített Greta Thunberg beszédéből
2019.10.11. 12:36

Amikor a mémek életre kelnek

Szeptember 23-án Greta Thunberg erőteljes és különösen érzelmes beszédet mondott az ENSZ klímacsúcson. Felelősségre vonta a világ vezetőit, mert nem cselekednek a Földet égető legsúlyosabb probléma, vagyis a globális felmelegedés ellen.

Fatboy Slimnek annyira tetszett Thunberg beszéde, hogy emixet készített belőle és az egyik DJ szettje alkalmával le is játszotta. Norman Cook feltehetőleg nagy rajongója Thunbergnek, bár a fiatal akivistáért nagyon nehéz nem rajongani.

A remix mellett egy svéd death-metál verzió is készült, melyet Cook szintén lejátszott az élő szettjében. A közönség először elcsodálkozott, majd hangos üdvrivalgásban tört ki.

Legutóbb az ABBA zenekar tagja, Björn Ulvaeus állt ki az aktivista mellett, szerinte Thunberg “szupererővel” rendelkezik, élesen bírálta azokat, akik a kora vagy kinézete miatt kritizálják.  “Hogyan lehet olyan mélyre süllyedni, hogy egy kisgyerek külsejét kritizáljuk? Egy fiatal lányról van szó, az ok pedig természetesen csak az lehet, hogy nincsen rendes ellenérrvünk vele szemben.”

A The 1975 banda frontembere, Matty Healy nemrég ikonikusnak nevezte az aktivistát. “Greta a legnagyobb punk, akivel találkoztam. Az első alkalommal egy olyan felső volt rajta, amin az állt: “Anti-Fascist All-Stars”. Thunberg persze nem támogatja az erőszakot, de ez mégis nagyon eszelős, én is ebből a szcénából származom.”

Forrás: NME

abba fatboy slim globális felmelegedés greta thunberg

Még több
Kultúra