12 film, amiről mindenki beszélni fog idén ősszel

Aggodalomra semmi ok, lesz mit néznünk a hideg napokon!

12 film, amiről mindenki beszélni fog idén ősszel
2019.10.02. 19:52

Októbertől egy csomó olyan dráma, akciófilm és életrajzi film érkezik világszerte a mozivásznakra, amit mindenképp érdemes megnézni. Összeszedtünk egy tucat filmet, amikről mindenki beszélni fog idén ősszel.

Joker

Bemutató: október 3.

Joaquin Phoenix, akit a legtöbben a Gladiátor és a  A nyughatatlan című filmekből ismernek, mindig jó kritikákat kap. A Jokertől sem várunk kevesebbet. A kisiklott bohóc történetével, akit hátborzongató nevetése jellemez, szinte beleszeretünk majd egy szörnyetegbe. A velencei filmfesztiválon a film Arany Oroszlán díjat nyert, és biztosak vagyunk benne, hogy Phoenix még egy csomó elimserést besöpör majd.

Demóna: A sötétség úrnője

Bemutató: október 17.

Hagyjuk a tündérmeséket! Az ELLE címlapsztárja, Angelina Jolie visszatér Demóna szerepében, és ezúttal Ingrith Királynővel kerül viszályba, akit a fantasztikus Michelle Pfeiffer alakít. Harcuk kegyetlen lesz teli bosszúvággyal. Titokzatos, sötét erők próbálják szétválasztani a szerelmeseket, Aurórát (Elle Fanning) és Fülöp herceget (Harris Dickinson), úgyhogy muszáj megnéznünk, ki nevet a végén.

The Aeronauts

Bemutató: december 20. (Amazon)

Az Amazon nagyon nem viccel, ha tartalomgyártásról van szó. Most például egy olyan filmmel áll elő, amiben sok év után újra együtt játszik Eddie Redmayne és Felicity Jones. Egy tudós és egy pilóta elhatározzák, hogy testközelből fogják megfigyelni az időjárást, így hőlégballonnal a felhők közé emelkednek. Zuhanás, gyönyörű látvány, égi háború – nagyon izgalmasnak ígérkezik!

Marriage Story

Bemutató: november 15.

Minket a Kramer kontra Kramerre és a Blue Valentine-re emlékeztet ez a film – készülj fel, mert itt nem lesz rózsaszín köd, csak szomorúság és egy szerelem végnapjai. Scarlett Johansson és Adam Driver egy válás előtt álló pár tagjait játsszák, ami körülveszi őket, az pedig az érzelmek szivárványa, a családok, a barátok és az elfeledett emlékek. A párnába sírás garantált, ahogy a szakmai elismerések is.

The Report

Adam Driver, Annette Bening és John Hamm – nekünk már ez a három név is elég, hogy megvegyük a mozijegyet, de ráadásul a politikai thrillereket is szeretjük, márpedig ez a film elvileg abba a kategóriába tartozik. Hosszú történet az igazságtalanságról, melyben a CIA 9/11 terroristái után kutat. Driver karaktere a rendszer ellen küzd és borzalmas összefüggésekre lát rá a kormányon belül – ez a film eléggé el fog gondolkoztatni.

Harriet

Cynthia Erivo Harriet Tubman megformálójaként szerintünk egy csomó „Legjobb színésznő” díjat fog besöpörni. 125 percnyi akcióthriller a bátorságról, a találékonyságról és a kitartásról.

Charlie angyalai

Bemutató: november 14.

Ha azt hitted Charlie angyalainak már leáldozott, hát tévedtél! Ismerkedj meg az új angyalokkal, Kristen Stewarttal, Naomi Scottal és Ella Balinskával! Lesz itt női erő bőven, valamint egy csomó tech csoda, vagy száz kosztümváltás és több „swag” életérzés, mint valaha.

Macskák

Bemutató: december 19.

Őszintén, első blikkre halálra rémültünk az ember+macska CGI lényektől, akik mögött egyébként olyan művészek játéka lapul, mint Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench és James Corden. A sztori nagyjából a muscalt követi, a dalok pedig az eredetiek. Akinek Webber műve közel áll a szívéhez, az nagyon fogja szeretni.

Kisasszonyok

Bemutató: december 26.

A csodálatos Greta Gerwig (a Lady Bir rendezője) hozza el a regényklasszikus legújabb feldolgozását, mely a női ambíciókról, a tehetségről és az összetartásról szól. A szívünket olyan nagyszerű színészek ragadják majd el, mint Meryl Streep, Saoirse Ronan, Emma Watson és Timothé Chalamet. A kötelező karácsonyi romantikus dráma!

The Lighthouse

Az 1890-es évek Angliájában Willem Dafoe (Tom Wake szerepében) és Robert Pattinson (Ephraim Winslow szerepében) épp eszüket veszteni készülnek egy eldugott sziget világítótornyának pusztító magányában. Társaik csupán a sirályok, a kegyetlen tenger és az állandó hideg – lélektanin horror eza  javából, amit már FIPRESCI-díjjal jutalmazott Cannes-ban a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége.

Bombshell

Három kiváló színésznő – Margot Robbie, Charlize Theron és Nicole Kidman – is szerepel a filmben, mely a Fox News hírcsatornát alapító Roger Ailes szexuális zaklatási botrányáról szól, egy vérbeli #metoo sztori. A rendező Jay Roach, akinek az Austin Powers filmeket és az Apádra ütök et köszönhetjük.

Queen & Slim

Egy randi váratlan fordulatot vesz, mikor egy rendőr megállítja a párt. Modern szerelmi történet a bátorságról, kockázatvállalásról és arról, hogyan győzhetünk egyenlőtlen helyzetben.

film filmek mozi oscar-díj ősz tél 2019

Még több
Kultúra