Minden, amit a Stranger Things 4. évadáról eddig tudni lehet

A Stranger Things rajongói a harmadik évad vége óta tűkön ülve várják, hogy kiderüljön minden információ a folytatásról. Már hivatalos, hogy lesz negyedik évad is, lássuk, mi mindent tudunk eddig róla.

Minden, amit a Stranger Things 4. évadáról eddig tudni lehet
2019.10.01. 13:44

Figyelem: A cikk spoilereket tartalmaz a Stranger Things 3. évadáról!

Szeptember 30-án a Netflix egy baljós hangulatú, 45 másodperces teaser videóval jelentette be, hogy érkezik a Stranger Things következő évada. A kedvcsináló előzetesben a következő felirat szerepel: “Már nem Hawkins-ban vagyunk.” Ez egyértelműen arra utal, hogy egy új helyszínen fog folytatódni a sorozat, a karaktereknek pedig valószínűleg egy számukra még ismeretlen területen kell majd helytállniuk.

Ez lesz az utolsó évad? 

A sorozat készítői, a Duffer testvérek 2017-ben azt nyilatkozták a Vulture magazinnak, nem kizárt, hogy a következő évaddal fognak búcsúzni a rajongóktól. “Eredetileg négy évaddal számoltunk.” – mondta Ross Duffer, majd bátyja, Matt hozzátette: ” Nem vagyok biztos benne, hogy minden évadban valamilyen szörnyűségnek kell történnie a karakterekkel.”

Shawn Levy executive producernek azonban más a véleménye. “Elég nagy esély van rá, hogy nem ez lesz az utolsó évad. Még semmi sincs kőbe vésve. Amíg a Duffer testvérek, az írók és mi, producerek nagyjából körvonalazzuk, hogy mi lesz a következő évadban, addig Matt és Ross az írás során újragondolhatják az előző évadokban felállított szabályokat és történéseket.”

Mikor mutatják be a negyedik évadot? 

Még nincs pontos dátum, ám az előző évadok megjelenésének dátumát nézve könnyen kiszámítható, mikor érkezhet a folytatás. A legelső évad 2016. nyarán jött ki, a második 2017. őszén, majd a harmadik 2019. nyarán. Logikusnak tűnik, hogy a következő évad 2020 őszén érkezik.

Melyik karakterek fogjuk viszontlátni a képernyőn? 

A sorozat természetesen nem működhet a fiatal főszereplők nélkül, szóval a szokásos csapatra mindenképp számítani lehet, azaz Elevenre (Millie Bobby Brown), Mike-ra (Finn Wolfhard), Dustinra (Gaten Matarazzo), Willre (Noah Schnapp), Lucas-ra (Caleb McLaughlin) és Maxre (Sadie Sink). Semmiképp se felejtsük el Ericát (Priah Ferguson), Lucas kishúgát sem, aki rengeteg poénnak volt a forrása az előző évadban.

Fotó: Netflix

Habár azt nem tudni, hogy milyen funkciót töltenek majd be, azért valószínűsíthetjük, hogy az idősebb testvérek is feltűnnek, azaz Nancy (Natalia Dyer) és Jonatham (Charlie Heaton), valamint Robin (Maya Hawke).

A felnőttek, akik összefogtak, hogy közösen megmentsék a várost, szinte biztos, hogy visszatérnek a képernyőre: ők Joyce (Winona Ryder), Karen (Cara Buono) és Murray (Brett Gelman).

És végül, bízunk benne, hogy Hoppert sem kell végleg elfelejtenünk. Szurkoljunk, hogy David Harbour is feltűnik majd az új évadban, hiszen nélküle nem lenne ugyanolyan a Stranger Things.

A kérdések, melyekre a következő évadban keressük a választ:

Milyen szörnyek lesznek az új évadban? 

Reménykedünk benne, hogy a ‘The Mind Flayer’ örökké eltűnt, de ez nem jelenti azt, hogy nem leselkedik semmilyen veszély a főszereplőkre, mivel minden évadban egyre ijesztőbb szörnyek bukkannak fel. Ha a Duffer testvérek tényleg ezt szánják a befejező évadnak, akkor biztosan sok meglepetést tartogatnak a tarsolyukban. Azt tudjuk, hogy Oroszországban még mindig szabadon vagy egy Demogorgon. Vajon vannak még más szörnyek és lehetséges, hogy megsokszorozódjanak, így egyre többen lesznek?

Így, hogy Eleven és Will az utolsó részben elhagyták Hawkins-t, a szörnyek epicentrumát, mi lesz ezekkel a lényekkel? Vajon a demogorgonok képesek elhagyni a kisvárost? Lehetséges, hogy a karaktereknek el kell jutniuk Oroszországba?

Mi történt Hopperrel? 

Minden jel arra mutatott a finálé, hogy a hawkinsi sheriff, Jim Hopper meghalt. Azonban minden igaz rajongó tudja, hogy lehetetlen, hogy kiírják az egyik főszereplőt, főleg, hogy a karaktert nem is láttuk valójában meghalni. Ez jelentheti azt, hogy Hopper valahol a Tótágasban van, de az is elég logikusnak tűnik, hogy ő az a bizonyos ‘amerikai’, akire az orosz bázisban utalnak az utolsó jelenetben. Nagyon nehéz lesz jövő őszig várni, hogy mindez kiderüljön.

Fotó: David Harbour / Netflix

Vajon a gyerekek barátok maradnak? 

A Byers család – Elevennel együtt – elköltözik Hawkins-ból. Az évad során számos jel utal arra, hogy a szoros baráti társaság szétesőben van Gondoljunk azokra a pillanatokra, amikor Dustin kívülállónak érzi magát, vagy amikor Will kimarad mindenből, mert egyedül neki nincsen barátnője. Vajon a költözés mennyire változtatja meg a csapat dinamikáját?

Mi lesz az idősebb testvérekkel? 

Nancy, Jonathan, Steve és Robin mind egy új fejezetet kezdtek az életükben. Mellszélességgel támogatták és segítették kisebb tesóikat, együtt küzdöttek meg a félelmetes szörnyekkel az évadok során. Most, hogy Nancy-t és Jonathant kirúgták a Hawkins Post újságtól, mi lesz velük? A moziőrült Steve végül bekerül a filmiparba? Robin el fogja árulni valaha Tammy Thompsonnak, hogy mit érez iránta?

A Stranger Things három évada a Netflixen elérhető.  

duffer testvérek milly bobby brown netflix sorozat stranger things

Még több
Kultúra