Ezeket a nyár végi fesztiválokat semmiképp ne hagyd ki!

A fesztiválszezon közel sem ért véget! A nagy tömegeket mozgató Sziget és társaik után most jó néhány olyan programon vehetünk részt, amik kisebb, közös érdeklődéssel bíró közönségnek szólnak, borfesztiváltól a filmmaratonig!

Ezeket a nyár végi fesztiválokat semmiképp ne hagyd ki!
2019.08.30. 16:23

Fejleszd gasztro műveltséged a Várban!

Történelmi helyszínen, a Budai Palotában rendezik meg ismét a Budapest Borfesztivált szeptember 5. és 8. között. Közel 200 kiállító borait és ételeit kóstolhatjuk, külföldi vendégek is lesznek, és mindeközben igazi zenei csemegéket is hallhatunk: fellép Antonia Vai Günsberger Ákossal, a Kiscsillag és a PASO Akusztik Trió, lesz jazz, swing és folk is.

https://aborfesztival.hu/hu

Ugorj fejest az eklektikába!

Mi ez a furcsa név, hogy UbikEklektik? Alíg bírtam kiolvasni a plakáton a Nemdebárban! Az esemény éppen most zajlik a Zsámbéki Színházi Bázison, és célja, hogy együttműködést teremtsen a legkülönbözőbb művészeti ágak között. Különösen érdekli a rendezőket az elvileg össze nem illő irányzatok párosítása, legyen szó élőzenétől elektronikusig, filmről, zenéről és színházról, és mindehhez a betevőt hazai kistermelők szolgáltatják.

https://tixa.hu/ubikeklektik2019

Piknikezz Roisín Murphyvel!

Jártál már a balatonboglári Gömbkilátónál? Ha nem tudnád, erről a helyszínről szinte az egész tóra rálátni, maga az épület pedig egy futurisztikus glóbusz. Előtte nagy rétes mező fekszik, itt lesz idén is a fesztiválínyencek hazai kedvence, a Balaton Piknik, ahova csodás line-upot sikerült összehozniuk a szervezőknek. Az egy dolog, hogy lesz Morcheeba, a brazil fenomén, Bebel Gilberto, na meg Nicoa Conte acid jazz DJ, de ráadásul itt lesz Roisín Murphy is személyesen, és egy szép nagy koncertet ad nekünk a szabad ég alatt.

Balaton Piknik 2019

Nézz meg annyi filmet zsinórban, amennyit csak bírsz!

Restaurált klasszikus filmeket vetítenek nyolc napon keresztül több moziban, Budapesten, Egerben és Győrben, sőt a Szent István Bazilika előtti téren is. Nem semmi mennyiségről van szó, szeptember 4. És 11. Között mintegy 100 filmről! A filmünnep alkalmából Budapestre érkezik Budapestre érkezik Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna Ter Steege és Magda Vášáryová is.

https://www.facebook.com/events/401803020425906/

Töltsd a hétvégét Szentendrén!

Egész Szentendre kitárja a kapuit, és rengeteg zenész és vendéglátó követ el mindent a nyár utolsó hétvégéjén, hogy az oda látogatók jól érezzék magukat. Teljesen random módon ajánlunk néhány, nekünk tetsző programot: Sárik Péter trió vasárnap 19.00-kor a Pap-udvarban, drMáriás és Fábry Sándor ugyanekkor a Barcsay Múzeum udvarában, vagy előadás a 9 női archetípusról szombaton 19.00-kor az Ur Eleonóra Batik Galériában.

https://www.facebook.com/szentendreejjelnappalnyitva/

fesztivál kultúra program

Még több
Kultúra