Ismerd meg a férfit, aki Mr. Big karakterét ihlette!

A Szex és New York írójával ma is tartják a kapcsolatot

Ismerd meg a férfit, aki Mr. Big karakterét ihlette!
2019.08.22. 20:09

Még Candace Bushnell, a Szex és New York könyv szerzője is azok táborát erősíti, akik szerint Carrie-nek nem Mr. Big mellett kellett volna kikötnie – ahogyan az író sem maradt együtt a valódi Mr. Biggel.

Carrie szerelme talán a legmegosztóbb karakter a sorozatban, akit sokan nem kedvelnek. Mi mégis azt gondoljuk, hogy Mr. Big minden szörnyűségével és érzelmi intelligenciájának hiányával együtt is az elérhetetlen, kifürkészhetetlen tulajdonságai nélkül nem lenne az a sármos, vonzó karakter, mint amilyen a hat évad alatt végig volt. Emiatt mégis megértjük, miért maradt vele Carrie. 

Az inspirációt Mr. Big karakteréhez az egykori Vogue és GQ publicista, újságíró, Ron Galotti adta, akivel Carrie az egész sorozat alatt se veled, se nélküled kapcsolatot folytatott. Végül, az első mozifilmben össze is házasodtak. Senki sem tudja biztosan, hogy Galotti az a személy, aki a való életben Mr. Biget testesíti meg, mégis rengeteg összeesküvés elmélet mutat ebbe az irányba. Szóval, ki ez a férfi és hogyan lett ő Bushnell könyvének férfi főszereplője?

Fotó: Getty Images

Ron Galotti háttere

Az olasz-zsidó származású Galotti New Yorkban, Bronx-ban nőtt fel, a szülei italdiszkontot vezettek. Az apja meghalt, mikor még csak kilenc éves volt. Az egyetlen testvére Down-szindrómával született, majd meghalt a kilencvenes évek végén. Galotti nem volt jó tanuló, jelentkezett a légierőhöz, ahol három és fél évig szolgált a Fülöp-szigeteken. 

Karriere

A hadsereg után reklámfelületeket árult a Home Sewing News cégnél, aminek tulajdonosa az anyja egyik barátja volt. Volt érzéke a kiadáshoz, ezért jelentkezett a Fawcett céghez, ahol kiadós szakemberként dolgozott, majd egy fejvadász leszerződtette a Hearst kiadóhoz, ahol létrehozta a Country Living magazint. 1982-ben Galotti átkerült a Condé Nast kiadóóriáshoz, ahol a Vanity Fair elődjénél, a Mademoiselle magazinnál dolgozott. Később becsatlakozott a Vogue-hoz és a GQ-hoz is, melyek a kiadó legsikeresebb és legjövedelmezőbb magazinjai. Később abbahagyta munkáját és vidékre, Vermontba költözött, hogy nyugodt életet éljen. (A miért kérdésre sajnos nem tudunk hivatalos választ.)

Nagy kanállal falta az életet

Galotti élvezte azokat az extra lehetőségeket, amik a jól menő kiadói állásal együtt jártak. „Van egy kocsid és egy sofőröd is. Van tagságid az elit klubokba. Ha minden idődet az üzletre és munkára fordítod, az kifizetődik.“ – mondta a New York magazinnak. A barátja, Luca di Montezemolo, a Ferrari egykori igazgatója állítólag egyszer küldött egy Falcon 10 típusú repülőgépet Ron számára, ami felvette Párizsban és elrepítette egészen Bolognáig, ahol egy helikopter várt rá, hogy elvigye Marinelloba, ahol kipróbálhatotta a legújabb Ferrari modelleket. 

Nagy nőcsábász hírében állt

Ron Galotti és Linda Evangelista, 1996

Galotti kétszer nősült meg, először a síbajnok Lisa Wilcox, majd később a Hearst egyik kiadója, Donna Kalajian férje volt. A két felesége között randizott a modell Janice Dickinsonnal (aki állítólag Sylvester Stallone miatt hagyta ott Galottit) és Candice Bushnellel, akivel 1995-ben egy partin találkoztak. Az írónővel közel egy évig alkottak egy párt. Bushnell a kapcsolatukról sokat írt a randi tematikájú rovatában a New York Observer lapnak. 

Bushnell adta a Mr. Big becenevet

„Egy nagy személyiséggel rendelkező, lehengerlő New York-i férfi – azonnal észreveszed, ha belép a szobába.“ – mondta Bushnell a New Yorker magazinnak. „Mr. Bignek neveztem el, mert fontos volt, sikeres és sármos.“

Galotti több, mint egy nőcsábász

„Ron kiforrott személyiség. Tud főzni, szeret kertészkedni. Sokszor jobban szeret otthon időzni, mint a városban bulizni.“  Bushnell elmondta az ELLE magazinnak, hogy ő és Galotti a mai napig tartják a kapcsolatot. 

candice bushnell chris noth mr. big ron galotti sex and the city Szex és New York

Még több
Kultúra