Missy Elliott 16 év után először színpadra lép

Az apropó az MTV VMA Video Vanguard díja, amit idén kap meg a rapper.

2019.08.13. 14:36

Missy Elliott újra történelmet írt.

Fotó: MARK SELIGER

Csak pár hónappal azután, hogy első női rapperként bekerült a Hall of Fame-be, vagyis a dalszövegírók hírességeinek csarnokába, az MTV bejelentette, hogy a legendás rapper kapja idén a Michael Jackson Vanguard díjat. Ez szintén az első alkalom, amikor egy női rapper megnyer egy ilyen kaliberű zenei díjat. 

„Alázattal köszönöm és hálás vagyok, hogy nekem ítélték idén a Michael Jackson Video Vanguard Award díjat.“ – írta twitter oldalán augusztus 12-én, az MTV bejelentése után. Köszönöm a rajongóimnak, akik kitartóan várták ezt a pillanatot. Most sírok, de csak a boldogságtól. Micsoda megtiszteltetés!“

Soha nem beszélhetünk legendás rapperekről anélkül, hogy ne említenénk meg Missy Elliot nevét, aki ikonikus videóklipjei és  széles spektrumú diszkográfiája miatt megérdemli, hogy a „legjobb zenész“ kategóriájába kerüljön.

A zenéje mellett komoly hatással volt a divatiparra is. Ki más lenne képes még rá, hogy egy fekete szemetes zacskót divatossá varázsoljon?

Fotó: Getty Images

Azt se felejtsük el, hogy miatta kezdtünk el rózsaszín Adidas kardigánt hordani.

Fotó: Getty Images

„Missy hatása a zeneipar fejlődésére tagadhatatlan“ – mondja Bruce Gilmer, a Music Talent, Viacom és a nemzetközi MTV zenei vezetője. „Kreatív látásmódja, előadói vénája és zeneírói tehetsége utánozhatatlan.“

Ez a díj azért nagyszerű, mert egy negyed órás performansz is jár hozzá, Missy-nek pedig 16 év kihagyás után ez lesz az első fellépése. Utoljára 2003-ban játszotta el a „Work It“ című számát. Az előadó MTV Vanguard díjának tiszteletére a zenecsatorna egy pop-up eseményt szervez New Yorkban augusztus 24-25 között, hogy megünnepeljék a felejthetetlen zenei ikont, aki újradefiniálta a hip-hop kultúrát. A rajongók a rapper összes ikonikus vizuális díszletét láthatják. Szorítsunk, hogy a fekete szemetes zacskóból készült ruha is ott legyen a kiállított darabok között.

A 2019-es MTV VMAt augusztus 26-án rendezik meg. 

Missy Elliot MTV VMA

Még több
Kultúra