A fesztiválszezon legjobbjai

Ők azok az előadók, akiket a legjobban várunk az augusztusi hazai fesztiválokon!

2019.07.31. 14:05

Jain

Debütáló lemezének címe Zanaka, legnagyobb slágeréé Makeba – hát hogy is lehetne nem szeretni ezt a huszonéves francia lányt, aki arab és afrikai ritmusokat kever elektronikus zenével, és bolondítja meg azt a soul, a hiphop és a reggae stílusaival? Jain, azaz Jeanne Louise Galice egyaránt nagy rajongója Kendrick Lamarnak és Bob Marley-nak, akik tényleg ott lüktetnek a zenéjében.
augusztus 7., Sziget

Anne-Marie

A Rudimental oldalán ismerhettük meg, az áttörést számára is az a bizonyos Rockabye hozta meg, a következő nagy áttörést pedig Ed Sheerannel közös dala, a 2002 jelentette. A brit Anne-Marie jellegzetes hangja és természetes színpadi jelenléte minden kortárs poprajongót levesz a lábáról.
augusztus 23., Strand Fesztivál

Woodstock 50

A zenei fesztiválok ősatyjának szelleme 50 év után is kísért a „peace, flowers, freedom, happiness” jegyében, a fél évszázados évfordulót pedig ezúttal ismert magyar színészek ünnepelik meg egy nagy bulival. Fellép többek között Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Thuróczy Szabolcs és Simon Kornél.
augusztus 15., Budapest Park

Michael Kiwanuka

A Hatalmas kis hazugságok főcímdalát adó Cold Little Hearttal vált végérvényesen ismertté, pedig már évekkel ezelőtt Mercury-díjra jelölték első, Home Again című albumát. Az ugandai családból származó londoni Michael Kiwanuka folkos-jazzes inspirációkból építkezik, és jelenleg az egyik legnépszerűbb brit gitáros soulénekes.
augusztus 7., Sziget

Clean Bandit

Az egyik legnépszerűbb európai elektropop-formáció, egyenesen Cambridge-ből. Hírnevüket a Rather Be slágerének köszönhetik, majd az Anne-Marie-vel és Sean Paullal közös Rockabye átlépte a 2 milliárdos nézettséget a YouTube-on. Felhőtlen dancehall-hangzás, némi R&B-vel.
augusztus 29., Szegedi Ifjúsági Napok

augusztus budapest fesztivál sziget

Még több
Kultúra