2019 legjobb nyári dalai, amik átsegítenek a hőségen

Ilyen jó lejátszási lista mellett már nem történhet nagy baj a nyáron.

2019 legjobb nyári dalai, amik átsegítenek a hőségen
2019.07.30. 13:06

Összegyűjtöttük a legjobb nyári számokat, amiket nagy valószínűséggel még októberben is hallgatni fogsz. Lizzótol kezdve Kim Petrason át Charlie XCX-ig  ez az évszak jobbnál jobb zenékben és videóklipekben bővelkedik, minden stílusban. Mutatjuk az ELLE kedvenceit!

Lizzo – Tempo ft. Missy Elliot

Lizzo összes zenéje,  de a ‘Tempo’ végképp azt érezteti az emberrel, hogy egy Istennő. Na jó, valójában Lizzo maga egy Istennő. Az énekesnő új albuma, a ‘Cuz I Love You’  az idei nyár kincse. Plusz, mondtam, hogy Missy Elliot is feltűnik a klipben? Garantáljuk, hogy egy hallgatás után csak Lizzo jár majd a fejedben.

Charli XCX & Christine and the Queens – Gone

Charli XCX nem először készít zenét más előadókkal. Az egy hete debütált Gone című videóklipet akkor hallgasd, amikor eleged van a külvilágból, és szeretnél egy lépés távolságot tartani az emberektől. Christine and the Queens francia énekesnő és Charli hangszínei tökéletesen kiegészítik egymást, én pedig mást sem csinálok, mint éjjel-nappal ezt a számot hallgatom. Ha lépést akarsz tartani a popkultúrával, tartsd rajta a szemed Charli XCX-en.

Tyler The Creator – Earfquake

Tyler the Creator új albumával kapcsolatban az a baj, hogy nem tudom eldönteni, melyik számát szeretem a legjobban: közös duettjét Solange-zsal vagy az Earfquaket? Az utóbbi azért nyert, mert a klipben csak egy dolog, hogy Tracee Ellis Ross vezeti fel a rappert, de Tyler egy Warhol parókában, pasztell kék öltönyben négy percben, hanyag előadással kápráztatja el az egész világot. Az biztos, hogy egy jó darabig első helyen szerepel a lejátszási listámon albuma, az Igor. 

Miley Cyrus – Mother’s Daughter

Miley visszatért egy EP lemezzel, ami minden eddigi albumát felülmúlta (kivéve persze a ‘Climb’ című számát, az örökké a kedvencem marad). A ‘Mother’s Daughter’ című szám a feminizmusról, a családról és az önmegvalósításról szól. Az már csak ráadás, hogy a videóklipben Miley anyja, Tish Cyrus is feltűnik. 

Brooke Candy ft. Charli XCX – XXXTC

Brooke Candy még jóindulattal sem sorolható a mainstream előadók közé, ám saját underground közegében igen nagy elismerésnek örvend. Zseniális zenéivel és vizualitásával, valamint polgárpukkasztásaival csak utálni, vagy imádni lehet. Charli XCX-vel közös daluk éppen most jelent meg, én pedig megállás nélkül hallgatom. Ha jó női rappert keresel, aki a divat terén is otthonosan mozog, hallgasd meg Brooke Candy többi számát is, nem fogsz csalódni.

Ariana Grande – In my Head

Mikor megjelent novemberben a ‘thank u, next’ albuma, az emberek másról sem beszéltek. Az ‘in my head’ című számához a Vogue készített videoklipet most, júliusban, én pedig nem csak a high fashionért vagyok oda, hanem Ariana csodálatos hangjáért is. 

Kim Petras – Icy 

Az énekesnő nemrég új albummal örvendeztetett meg minket. Az Icy című szám legyen mindenki himnusza, aki nemrég szakított, vagy csak elhatározta, hogy ezentúl nem adja meg magát olyan könnyen a férfiaknak. 

Rosalía – Con Altura

Ha egész nyáron csak egyetlen dalra akarsz táncolni, akkor ez legyen az. Lehetetlen, hogy ne mozduljon meg azonnal a csípőd, ha meghallod Rosalía bármelyik számát. Az énekesnő ebben a klipben tökéletes manikűrrel, álmaim Chanel melegítőjében és persze csodálatos vokállal babonázza meg a kamerát.

Blood Orange – Benzo 

A videoklipben fényűző reneszánsz díszletet láthatunk, mindenki rizsparókában, rokokó díszítéssel szerepel. Devonté Hynes, vagyis művésznevén Blood Orange új albuma, az ‘Angel’s Pulse’ saját leírása szerint az előző lemeze epilógusaként értelmezendő. A ‘Benzo’ cím szám lesz a legjobb barátod, hogyha melankólikus hangulatban sétálsz esőben hazafelé, egy rosszul sikerült randi után. 

Octavian – My Head ft. Abra

Abra, az angyalhangú énekesnő egyetlen albuma 2015-ben jelent meg, azóta csak egy EP-t adott ki, 2016-ban. Vokáljához még zene sem kell, annyira kifejező. Abra azóta inkább a producerkedésre koncentrál, ám a 23 éves Octavian rapperrel összeállt egy duett kedvéért. Ahogyan az énekesnő is, ez a dal is egyedi, különleges hangzással bír. Próbáld meg nem ezt a számot dúdolni, miután egyszer meghallgattad. 

Borítókép: Lizzo

brooke candy charli xcx dalok lizzo nyár solange tyler the creator zene

Még több
Kultúra