Afroamerikai énekesnő játssza Arielt az élőszereplős A kis hableány filmben

Most már biztos, hogy nem Zendaya játssza majd Arielt.

Afroamerikai énekesnő játssza Arielt az élőszereplős A kis hableány filmben
2019.07.04. 16:06

A Disney hivatalosan is bejelentette, ki játssza majd Arielt az élőszereplős A kis hableány című filmben. Halle Bailey, a fiatal énekesnő bújik majd a vörös hajú sellő bőrébe. 

Rob Marshall, a film rendezője elárulta, miért a 19 éves, feltörekvő zenészt választották a főszerepre. „Szörnyen hosszú keresés után megláttuk Halle-t, aki nem csak gyönyörű énekhanggal rendelkezik, hanem mindazzal a szellemi, érzelmi kvalitással, ami tökéletes ehhez az ikonikus szerephez.“

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért egy afroamerikai énekesnőre osztották Ariel szerepét, de 2019-ben a diverzitás ünneplésének jegyében ez egy fantasztikus előrelépés mind a Disney, mind a filmipar részéről, hogy másfél óra erejéig kiléphessünk komfortzónánkból. A másik oldalról pedig ott van a kérdés, hogy miért nem maradtak az eredeti verziónál, és készítik el úgy az adaptációt, ahogyan az eredeti rajzfilm, mint az összes többi élőszereplős filmnél?

Bailey Twitter oldalán reagált a hírre: „egy valóra vált álom…“

Zendaya, akiről már lassan egy éve azt pletykálták, hogy ő játssza majd Arielt, gratulált Bailey-nek. 

Ami a szereposztással kapcsolatban még érdekes, hogy Hablaty, a sirály hangját az Oceans 8-ből ismert színésznő, Awkwafina adja majd, mivel az eredeti rajzfilmben a karakter férfihangon szólalt meg. A filmhez csatlakozik még Melissa McCarthy, mint Ursula és Jacob Tremblay, aki Ficánkát személyesíti majd meg. A film forgatása várhatólag 2020-ban kezdődik.

ariel Disney halle bailey kis hableány the little mermaid

Még több
Kultúra