Új rész készül az Éhezők viadalából

Jövő májusban érkezik az előzménytörténet

Új rész készül az Éhezők viadalából
2019.06.19. 22:16

Katniss Everdeen rajongók, figyelem!

Az Éhezők viadala szerzője, Suzanne Collins jelenleg a több, mint 100 millió példányszámban elkelt trilógia előzménytörténetét írja. A Publishes Scholastic könyvkiadó megerősítette, hogy 2020 májusában jelenik meg a regény.

A cselekményről csak keveset tudunk, de az biztos, hogy 64 évvel az Éhezők viadala (halálig tartó küzdelem, ami a disztópikus Panem minden kerületéből véletlenszerűen kiválasztott egyének között zajlik) korszaka előtt játszódik majd.

A trilógia könyvei, az Éhezők viadala, a Futótűz és a Kiválasztott egy 16 éves lányról, Katniss Everdeenről szól, aki kishúga helyett önként jelentkezik a viadalra. A trilógia során Katniss küzdelme már nem csak húga védelméről, hanem az egész kerület megmentéséről szól a diktatórikus, elnyomást gyakorló Kapitólium ellen.

Az új könyv az úgynevezett ‘Dark Days’ vagyis sötét napok utáni időszakra fókuszál majd, ami egy elbukott néplázadás következményeit mutatja be.

“Ezzel a könyvvel az emberi természetet akartam mélyebben megvizsgálni. Azt tudni, hogy kik vagyunk és az, hogy mit észlelünk, szükséges a túléléshez. ” – mondta Collins egy sajtótájékoztatón. “A könyv a háború (amire Dark Days-ként utalnak) utáni 10 évig tartó rekonstrukciós időszakról szól. Panem küzdelmeit mutatja be, ahogy próbálja újból kiépíteni a biztos alapokat hazájában, termékeny talajt adva a karaktereknek, hogy megragadják ezeket a kérdéseket, és ezáltal meghatározzák az emberiség nézeteit.”

Fotó: Getty Images

Az eredeti könyvek alapján hatalmas kasszasikerű filmek készültek, melyek áttörő sikert jelentettek Jennifer Lawrence karrierjében. Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz és Stanley Tucci is szerepeltek a filmben.

A The Hollywood Reporter szerint a film forgalmazója, a Lionsgate máris minden megtesz azért, hogy megvásárolja a könyv jogait, hogy újabb filmet alkothassanak.

2020 májusában lehetséges, hogy szabadságot veszünk ki csak azért, hogy elolvashassuk a Panem történetéről szóló könyvet.

éhezők viadala jennifer lawrence katniss everdeen suzanne collins

Még több
Kultúra