Tracee Ellis Ross történelmet ír új rajzfilmsorozatával

Ez lesz az első olyan felnőtteknek szóló rajzfilm, aminek középpontjában afroamerikai nők szerepelnek.

2019.06.17. 20:55

Az MTV csatorna bejelentette, hogy az egyik ikonikus rajzfilmsorozat, ami a kilencvenes évek végétől 2002-ig futott, 20 év kihagyással, visszatér. A Daria nevű sorozat eredetileg a Beavis és Butthead spin-offjaként készült. A történet főszereplője a tinédzser Daria, aki cinizmusával és intelligenciájával próbálja túlélni a középiskolát, miközben büszkén vállalja, hogy nem tartozik egyik klikkhez sem. Az MTV bejelentette, hogy már készítik a kultikus sorozat spin-offját, ami Daria legjobb barátnője, Jodie Landon életére fókuszál majd.

Az MTV olyan neveket toborzott a sorozat elkészítéséhez, mint Tracee Ellis Ross, aki nem csak producerként vesz részt a készítésben, hanem Jodie hangját is ő kölcsönzi majd. Jodie, a szellemes, intellektuális afroamerikai külvárosi lány, aki gyakran a diverzitás hiánya miatt panaszkodott a gimnáziumban. Jodie a sorozatban sosem félt kiállni magáért, főleg, amikor az iskolában őt és a barátját (szintén afroamerika, Mack Mackenzie) bőrszínükből adódóan másképpen kezelték, mint a többiekket.

Az új sorozat Jodie életén keresztül mutatja be az első munka gyötrelmeit és megpróbáltatásait. Tracee Ellis Ross szerint a Jodie egy olyan munkahelyi komédia, ami narrálva reagál különböző társadalmi helyzetekre, problémákra. A sorozat fő témái lesznek a dzsentrifikáció, az millenniumi generáció munkamorálja, a közösségi média, a privilégiumok, a nemek, és a rasszizmus.

“Nagyon izgalmasnak tartom, hogy hangot adhatunk a friss, feminista női történeteknek. A Jodie a kultikus sorozat, a Daria utódjaként jön majd létre, és a brilliáns, szarkasztikus, fiatal fekete nő bájával egy diverz sorozatot hozunk létre, főként okos, ambiciózus és fiatal női karakterekkel, akik sebezhetőek, tökéletlenek, izgalmasak és viccesek.” – mondta egy sajtótájékoztatón Ross.

Jodie történelmet ír majd, mint az első olyan felnőtteknek szóló rajzfilm, aminek középpontjában afroamerikai nők szerepelnek. Még nem tűztek ki hivatalos dátumot, de mi már alig várjuk.

daria feminizmus jodie spin off tracee ellis ross

Még több
Kultúra