Turnéra indul a Spice Girls, visszatekintünk karrierjükre és stílusukra!

Visszatérnek - Victoria nélkül - bennünk pedig feltámadt a nosztalgia

Turnéra indul a Spice Girls, visszatekintünk karrierjükre és stílusukra!
2019.05.24. 19:12

1996: A Spice Girls nevű brit lánycsapat Wannabe című száma megjelenik a rádiókban és az MTV-n, és a csapat hamar világhírű jelenséggé válik. A szám sok országban első helyezést ér el a listákon, Emma, Geri, Mel B, Mel C és Victoria körbeutazzák a Földet, hogy a Girl Powert terjesszék. Első albumuk, a SPICE tele van slágerekkel: „Say You’ll Be There”, „2 Become 1”, „mama”, „Who Do You Think You Are”…Aztán megjelenik a második album, a Spice World, ugyanazzal a kissé giccses, fura hangzásvilággal. Globális siker. Találkoznak az angol királyi családdal, énekelnek Nelson Mandelának, tinik a világ minden szegletében a szobájuk falára tűzik a posztereiket.

Sokan akartak valamelyikükre hasonlítani, egyesek Emmára, azaz Baby Spice-ra, rózsaszín, babás stílusban, mások Scary Spice-ra, azaz Mel B-re, leopárd mintás ruhákban. Gerinek, azaz Ginger Spice-nak az angol zászlóból varrt ruhája legendává válik, azóta is árulják a replikákat világszerte.

De miután Geri kilépett az együttesből 1998-ban, a Spice Girls feloszlott és mindegyik lány a saját útján haladt tovább. 2007-ben még összejöttek egy turnéra. De a közönség többet szeretne belőlük. A 2012-es londoni olimpiai játékokon utoljára énekelnek együtt mind az öten. Miután tervezőként befutott, Victoria Beckham, alias Posh Spice szakít a zenéléssel.

Ma este a Spice Girls utolsó turnéja kezdődik, a Spice World Tour 2019. Posh Spice nélkül. Ez felébreszti bennünk a nosztalgiát a fantasztikus ötösfogat és mitikus öltözékeik iránt.

Az öt lány

Emma, Mel B, Geri, Victoria és Mel C… 1996-ban

Mel B, alias Scary Spice, a bolondos

Emma, alias Baby Spice, az örök kishugi

Mel C, alias Sporty Spice, a futballrajongó

Victoria, alias Posh Spice, a sznob

Geri, alias Ginger Spice, a tüzes vörös

Spice World

A spice mánia az egész világot megfertőzi. Több tíz millió albumot adnak el, turnéznak a világ körül, 1997-ben jött a róluk szóló mozifilm is.

Cannes

1997 májusában a Spice Girls még a cannes-i filmfesztiválon is fellép, ahol előadják a „Say You’ll Be There”-t.

Párizs

Franciaországban is rengeteg rajongót szereztek!

A Union Jack ruha

Az Egyesült Királyság lobogójából készült mikroruhát Geri testvére rakta össze az utolsó pillanatban.

Díjak

Rövid karrierjük alatt a Spice Girls számos díjat nyert, 5 Brit Awardot, 3 American Music Award-t és számos MTV Europe Music Awardot.

A ruhák

A ’90-es évek végén minden tinédzser lány úgy akart kinézni, mint ők. Platform cipők, színes szettek, haspiercing…

Dél-Afrikában

A királynő

Milyen boldog itt Victoria! Azóta szorosabb kapcsolata is van a királyi családdal, még Vilmos és Katalin esküvőjén is ott volt a családjával!

Az elválás

1998 tavaszán Geri Halliwell bejelenti, hogy elhagyja a lánycsapatot. A Spice Girls négy taggal már nem ugyanaz, és a Forever című album bukás lesz. A 2000-es évek elején mindannyian szóló karrierbe kezdenek, különböző sikerességgel.

A Spice Girls visszatér

2007-ben a rajongók nagy örömére még tesznek egy rövid turnét, immár harmincas éveikben, anyaként – néha a gyerekeik megjelennek a színpadon.

Victoria titka

Fellépnek Victoria’ Secret kifutóján

A londoni olimpiai játékokon

2012-ben még sikerült mind az ötüket összehozni. Az Olimpia záró ceremóniáján léptek fel.

Viva Forever

Melyik volt a Spice Girls utolsó karácsonya? A „Viva Forever” című musical miatti találkozó, amely 2012 decemberében volt.

David Beckham szülinapja

Férje 40. Születésnapjára Victoria minden barátját meghívta Marrákesbe. Az Instagramon a Spice Girls együtt szerepel (kivéve Mel B-t), és bizonyítják, hogy 20 év múlva is erős köztük a kapocs. Geri esküvőjén is együtt voltak. Mikor térnek vissza a színpadra?

2019

A Spice Girls 4 tagja végre turnére indul

2019 spice girls turné

Még több
Kultúra