Az ELLE hétvégi programajánlója: május 17-19.

Csajbuli a TOLDIban, fesztivál a Falk Miksában, és művészfilmek egész éjjel.

2019.05.17. 16:15

Artmozik éjszakája

Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében ma este 6-tól holnap reggel 6-ig folyamatosan filmeket vetítenek majd. Ha lemaradtál egy filmről, amit eredetileg moziban akartál megnézni, most itt a lehetőség, hogy bepótold, de lesz olyan alkotás is, amit itt nézhetsz meg először.  Magyar filmektől kezdve a legújabb külföldi alkotásokig több tucat film közül válogathatsz. Az egyetlen nehézséget a bőség zavara okozza. A filmek listáját itt találod.

Táncolj a Toldiban!

Fotó: TOLDI

“Random klub est a hölgyek nevében. toporzékolás, flamingók, rózsák, nõi energiák, dübörgõ mélyek és cicergõ magasak –> erre mind lehet számítani. a többi meglepetés” – így hirdeti a Toldi klub az e hétvégi eseményét, amire elsősorban nőket várnak. Ha vad buli helyett csak egy laza lötyögésre vágysz, akkor ez a tökéletes szombat esti program. Ne hagyd otthon a barátnőidet sem! Az eseményt itt találod.

Eurovíziós dalfesztivál

Ebben a cikkben már megírtuk a kedvenc camp előadásainkat. Ha te is úgy vagy vele, mint mi, akkor a csillámokból, drag queenekből és flitterekből sosem elég, főleg nem a színpadon. Hívd át a barátaidat, kössetek fogadásokat, hogy idén melyik fellépés lesz a legdrámaibb, vagy melyik ország lesz a nyertes. A szombati döntőt este kilenc órától lehet látni majd a Duna TV közvetítésében. A legjobb információt hagytuk legutoljára: idén Madonna vendégelőadóként fog fellépni, hogy a szünetben se unatkozzon senki!

Fűszernövény és vadvirág palánta vásár

Fotó: Urban Garden Market /Flower Bar

Szerencsére szinte minden hétvégén üzemel növényvásár, ezért, ha előző hétvégén lemaradtál róla, akkor most mindenféle gond nélkül bepótolhatod. A fűszernövények, vadvirágok mindig jó befektetésnek bizonyulnak, hiszen energiájukkal sokkal kellemesebbé és esztétikusabbá varázsolják az otthonunkat, emellett a terasz, erkély vagy a kert finomságokat termő csodái. Péntektől vasárnapig 13-19 óráig bármikor beugorhatsz egy gyönyörű növényért a Wild Flower Barba. Az eseményt itt találod.

Antik tárgyak, művészet és japán kultúra

Fotó: Falkart.hu

Ha szomjazol a kultúrára, és nem tudod eldönteni, hogy melyik kiállítást látogasd meg, van egy jó hírünk: ezen a hétvégén a Falk Art Fórum keretein belül a Falk Miksa utcában található galériák és műtárgykereskedők igényesen összeválogatott kincseit tekintheted meg. Az antik darabok történelmi hátteréről is rengeteget lehet tanulni. A fesztivál különlegessége, hogy most japán tematikájú programokon is részt vehetsz: kimono bemutatótól kezdve origami hajtogatáson át egészen a japán kard bemutatókig. A program szombaton lesz a Falk Miksa utcában.

A divat és a kutyák

Egyedülálló program valósul meg 2019. május 19-én, vasárnap a Divat Placc & Kikötő Market vasárnapi banzáján A most vasárnapi PLACCon a vásár alatt a hazai divattervezés kiemelkedő képviselői munkáit is megcsodálhatják az odalátogatók egy szuper divatbemutatón, aminek keretein belül ráadásul a tudatos kutyatartás fontosságára is szeretnék felhívni a látogatók figyelmét. Ebből a kombóból egy izgalmas és egyedi performansz kerekedik, amelyhez hasonló még nem volt, nemhogy Budapesten, de még a környéken sem.

artmozik éjszakája eurovizios dalfesztivál falkart kiállítás toldi

Még több
Kultúra