Spielberg rendezi az új West Side Story filmet

Ez lehet a következő nagy dobás a Csillag születik után?

2019.04.23. 14:10

A világ egyik legismertebb musical előadásából filmet csinálnak….ismét! A West Side Story, amit a Rómeó és Júlia modern változataként is értelmezhetünk, Steven Spielberg fogja rendezni, aki már készen áll, hogy felidézze a klasszikust, amit először 1961-ben filmesítettek meg.

Az új West Side Story főszereplői Ansel Elgort és a még nem kevéssé ismert Rachel Zegler lesznek, akik a Broadway leghíresebb színészeivel keltik életre a történetet a filmvásznon.

Összeszedtünk mindent, amit tudni lehet a készülőben lévő projektről.

Miről fog szólni a film?

A film az 1957-es Broadway musical alapján készül el, amit Arthur Laurents írt. A történet New York egyik negyedében, az Upper West Side-on játszódik, ahol két tinédzser banda, a Cápák és a Jets rivalizálnak egymással. A Cápák Puerto-ricoi származásúak, a Jets tagjai pedig mind környékbeli, fehérbőrű amerikai gyerekek. Shakespeare Rómeó és Júliája szolgál a Broadway darab alapjául, aminek legfőbb cselekménye az a szerelmi szál, ami a két banda tagjai, Tony és Maria között alakul ki.

Kik szerepelnek a filmben?

Ansel Elgortot a ‘Nyomd, bébi, nyomd!’ Vagy a ‘Beavatott’ filmekből ismerhetjük leginkább, Rachel Zegler azonban még nem vett részt egy nagyobb produkcióban sem. “Alig várom, hogy egy ekkora stáb és szereplőgárda mellett én játszhassam el az ikonikus Maria karakterét.” -fejtette ki egy interjúban.

A két főszereplő mellett a legnagyobb húzónévnek Rita Moreno számít, aki már a legelső filmes adaptációban is feltűnt. De szerepet kapnak olyan Broadway sztárok, mint Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist és Maddie Ziegler.

Milyen más West Side Story feldolgozások léteznek még?

Rita Moreno és George Chakiris az Oscar-díjátadón

Négy évvel azután, hogy 1957-ben bemutatták a színdarabot a Broadway színpadán, filmet készítettek a történetből. A film követi az eredeti történet cselekményét, olyan színészekkel, mint Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno és Russ Tuamblyn. Akkoriban a West Side Story 10 akadémiai díjjal elérte a minden idők legjobban díjazott musicalje címet.

Mikor mutatják be az új filmet, és van-e már előzetes hozzá?

Annyi információt tudunk, hogy idén nyáron kezdik el a forgatást, de sajnos még nincs egy hivatalos fotó, vagy előzetes sem. Helyette tekintsük meg az 1961-es változat előzetesét, hogy megelőlegezzük a hangulatot Spielberg filmjéhez!

adaptáció ansel elgort rita moreno west side story

Még több
Kultúra