Michelle Obama nyíltan beszélt kínos ölelkezéséről a királynővel

Az egykori first lady nem bán semmit sem.

Michelle Obama nyíltan beszélt kínos ölelkezéséről a királynővel
2019.04.17. 18:16

Amikor Michelle Obama 2009-ben először találkozott II. Erzsébettel, véletlenül megszegte a protokollt. A találkozás során az egykori firsty lady átkarolta a királynőt, aminek láttán a brit sajtó teljesen elvesztette a fejét. Az egyik legnagyobb tabunak számít ugyanis az, hogy bárki megérintse a királynővel.

Mit gondoltok, Michelle Obama megijedt, amikor megtudta, micsoda szabályáthágó lett? Nem igazán. Pár nappal ezelőtt Londonban járt az új könyvének egyik turné állomásán, ahol nyíltan beszélt az esetről. A teltházas arénában viccelődve elmesélte, az incidens óta megtanulta, hogy a kezét mindig tartsa leeresztve, ahogy a lányiskolákban tanítják.

Amikor az egyik néző megkérdezte, hogy utólag visszagondolva másképp cselekedett volna-e, azt válaszolta: “A világ vezetőinek egy része minden esetben betartja a protokollt, míg a másik típusba azok tartoznak, akik nem mindig tartják magukat a formaságokhoz. Abban a pillanatban emberileg tökéletesen helytálló volt, hogy átkaroltam a királynőt.”

A királynő nem haragudott, sőt, lényegében közelebb húzta magához Michelle-t, és kesztyűs kezét a first lady hátára helyezte. Michelle azt is elárulta, hogy a királynő szájából elhangzott már olyan, hogy a brit királyi protokoll ‘teljesen felesleges’, és egyedül a királyi család személyzete tartja be teljesen.

A két gyerekes édesanya nagyon meghatódott, amikor a királynő azt a brosst viselte, amit tőle és férjétől, Baracktól kapott. “Fantasztikus volt az a pillanat: melegség, nagylelkűség és intelligencia, ezek a tulajdonságok jellemzik Erzsébet királynőt – nagyon kedvelem.”

A kilencven perces könyvbemutató során egyébként szó esett a lányairól, férjéről, de a Brexitről is. Michelle bestseller könyve, az “Így lettem” tavaly került a polcokra, és hazánkban is a sikerlisták dobogós helyén szerepel.

becoming first lady Michelle Obama ölelés

Még több
Kultúra