9 halálosan lenyűgöző filmes hősnő

Öldöklés stílusosan, minden körülmények között

9 halálosan lenyűgöző filmes hősnő
2019.04.03. 15:52

„Amikor először olvastam a Megszállottak viadala forgatókönyvét, azt gondoltam, „Jaj, ne már, én nem vagyok gyilkos, illetve a női orgyilkosok sztereotípiája – és egy kicsit csalódott voltam. De aztán mégis tudtam Villanelle-hez kapcsolódni – mondta Jodie Comer főszereplő az ELLE-nek, az HBO Go-n futó sorozattal kapcsolatban.

A Comer által játszott Villanelle változást hozott abban, milyen is egy fikciós női orgyilkos (túl a bőr fűzőkön és a koreográfián): ez a karakter ugyan valóban gyilkos hajlamú, de senki sem érti meg, végzetes, de megnyerő, kicsi, de csinos. „Annyi jó pillanat van a sorozatban az első jelenettől, amikor Villanelle leborítja a fagyit egy kislányra. Arra gondoltam, te jó ég, hányszor akartam ilyet tenni, de nyilván visszatartottam magam. Tetszett, hogy itt elő lehetett hívni az emberi agy rejtekeiben lévő gondolatokat.”

A Megszállottak viadalának nem sokára láthatjuk a második évadát az HBO Go-n, ennek örömére összeszedtünk 9 elképesztően vagány hősnőt, Grace Jones May Day-étől Hannáig.

Villanelle – Megszállottak viadala

Szerintünk ennek a gyilkos nőnek van a legirigylésreméltóbb gardróbja! Villanelle egy igazi pszichopata, aki simán megvezeti az embereket, és egy csomó különböző akcentussal tud beszélni (ezért érdemes eredeti hanggal nézni a sorozatot). Akár a pszichiátert ugratja rózsaszín báli ruhájában, akár nővérkének öltözik, mindig nagyon sikkes.

Hanna – A Hanna című filmben

A történet szerint Hannát az édesapja (Eric Bana) neveli fel a finn erdők mélyén, méghozzá úgy, hogy tökéletes gyilkos váljék belőle, aki mindenhol túlél és mindig meg tudja védeni magát. Aztán kalandkörútra indul Európába, és az út során kezdi megkérdőjelezni ridegtartásos neveltetését. A gyönyörű képek és a Chemical Brothers kifejezetten a filmhez írt zenéje egyetlen hatalmas videóklippé teszik hasonlatossá az élményt, Saoirse Ronan jelenlétét a filmvásznon pedig nem lehet megunni.

May Day – 007-Halálvágta

A 80-as évek ikonja, a legendás Grace Jones alakítja May Dayt, a leghalálosabb Bond lányt ebben a Roger Moore-os akciófilmben, amely az információs forradalom hajnalán játszódik. May Day simán keveri az üzletet a szórakozással, és miközben gyilkos hajlamait arra használja, hogy megvédje milliomos barátját, Max Zorint – aki James Bond ellenfele – , mi kellemesen elszórakozhatunk azon, ahogyan könnyedén a feje fölé emeli a férfiakat.

A Menyasszony – Kill Bill

Eléggé érthető okokból születik meg az a bizonyos halállista. Uma Thurman karakterét az esküvőjén mészárolják le régi bűntársai a hozzátartozókkal együtt – ám őt nem sikerül megölni, kómába kerül, amiből egy szúnyogcsípésnek köszönhetően felébred. Na, ekkor kezdődik a vérfürdő, amit két hosszú filmen keresztül nézhetünk, és valami megmagyarázhatatlan elégtétellel tölt el minket, ahogy a végzet kardjaként a Menyasszony lesúlyt az ellene fordulókra és véghezviszi bosszúhadjáratát.

Kis Dög – Ha / ver

Egyezzünk meg, az ugye nem poén, ha kisgyerekeket emberölésre trenírozunk? Ugyanakkor Kis Dög karatés tini figurája a Natalie Portman-re emlékeztető parókájában igazán inspiráló!

Selene – Underworld

A kockafejek álmainak netovábbja Kate Beckinsale bosszúszomjas karaktere, Selene az Underworldben. Ez a vámpírok és vérfarkasok közötti harc a westerneket idéző kétkezes pisztolypörgetésekkel és a lehető legtesthezállóbb PVC jelmezzel zajlik, amit valaha láttunk, és Selena nyugodtan elviheti a 90-es évek legemlékezetesebb női gyilkosának járó díjat.

Dominika Egorova – Vörös Veréb

Jennifer Lawrence, mint orosz balett-táncosból lett különleges ügynök? Így leírva szinte hihetetlen, de az Oscar-díjas színésznő tehetsége és egy csomó paróka gondoskodik róla, hogy te is el tudd képzelni: minden lehetséges!

Jane Smith – Mr. És Mrs. Smith

Végy egy felháborítóan szép párt, adj mindkettejüknek öldöklős munkát és a lehető leghétköznapibb vezetéknevet (Kovács). Az a legjobb, ha egymásról sem tudják, miben mesterkedik a párjuk valójában. Amíg össze nem találkoznak titkos küldetésük során. Ez az a film, aminek forgatásán Angelina Jolie és Brad Pitt egymásba szerettek. Mi csak azt nem értjük, hogy maradt minden akcióban olyan szép Jolie frizurája.

Elektra

A Marvel kedvenc vörös bőrbe bújtatott életveszélye Elektra, akinél a sima lőfegyverek csak mellékesen jönnek szóba. Nem, ennek a gyilkosnak az ismertető jegyei a ruháján kívül a két tőr, ami némi ősi japán kultúrát csempész a Marvel-univerzumba. Vegyük észre, hogy a 2005-ös filmben látott fűzős harcjelenetek a mai napig nagyon népszerűek!

elektra grace jones gyilkos hanna hősnő Smith

Még több
Kultúra