Készül a hatvanas nőkről szóló Szex és New York folytatás!

A nyugdíjaskor ma már egészen mást jelent, mint régen

2019.03.28. 09:34

Lehet, hogy sosem készül el a Szex és New York 3., de egy új sorozat talán igen! Sőt, nagyon is úgy tűnik, hogy már dolgoznak rajta.

A Szex és New York írója, Candice Bushnell új regénye, az Is There Still Sex in the City? (Van-e még szex New Yorkban?) augusztusban jelenik meg. A Paramount televíziós csatorna és az Anonymous Content produkciós vállalat rögtön felkapta, így a dologból sorozat lesz, amelynek Bushnell a producere és forgatókönyvírója. A széria New York-i nők életét fogja követni, akik a barátságok, randik, házasságok és a szex között lavíroznak. A legnagyobb különbség az új alkotás és a Szex és New York között az lesz, hogy ebben a főszereplő nők az 50-es, 60-as éveikben járnak.

„Az eredeti Szex és New York könyv és sorozat igazi mérföldkő volt rengeteg nő életében, engem is beleértve” – mondja Nicole Clemens, a Paramount TV elnöke. „Izgatottan várjuk a beszélgetés folytatását az egyébként alulreprezentát 50-es, 60-as nők között. És a válasz: igen! Van még szex New Yorkban!”

Bushnell is hangot adott örömének a sorozat felélesztésével kapcsolatban, és elmesélte, honnan jött az ötlet: „Régebben másképp volt. Az 50-es éveikben a nők már a nyugdíj felé kacsintgattak – kevesebb munka, több hobbi, több időtöltés a barátokkal, akik szintén egyre inkább a szabadidős tevékenységek felé fordultak. Röviden, a nyugdíjaskor közelében lévőktől mindenki pont azt várta, hogy egyre csak öregebbek és kövérebbek legyenek. Nem az volt róluk az általános kép, hogy rendszeresen edzésekre járnak, új vállalkozásokat indítanak, költözködnek, egyéjszakás kalandjaik vannak, vagy akár mindent újrakezdenek. De az igazság az, hogy ma sok 50-es, 60-as nő ilyen, és én boldogan írok sokrétű, élményekben gazdag életükről”.

Az eredeti Szex és New York az HBO-n futott 1998-tól 2004-ig, a négy főszereplővel, Sarah Jessica Parkerrel, Cynthia Nixonnall, Kim Catrallal és Kristin Davisszel. A sorozatot két mozifilm követte, A Szex és New York 2008-ban, majd a Szex és New York 2 2010-ben, és volt még egy sorozat a kezdetekről is, a Carrie naplója, 2013-14-ben.

Bár a megállapodás megtörtént, a forgatást még nem kezdték el. Egyelőre egyik eredeti Szex és New York karakterről sem hírlik, hogy feltűnne az új sorozatban.

hatvanas nők sorozat Szex és New York új

Még több
Kultúra