Itt a tökéletes epres-csokis tiramisu recept Olaszországból!

Egyszerű elkészíteni, mennyei és autentikus!

2019.03.22. 12:13

Az ELLE.it szerint 10-ből 9 olasznak a tiramisu a kedvenc desszertje. Náluk a tiramiu receptek a családokban generációkon át öröklődnek, és idős korban is szép gyerekkori emlékeket hívnak elő. Minden háztartásban nagyjából követik a tradíciót, de egy-egy titkos összetevővel mégis egyedivé teszik a népszerű édességet. Van, aki babapiskótával készíti, van, aki annak olaszosabb változatával, a pavesinivel és van, aki száraz keksszel. Kávét és mascarponét mindenki használ hozzá – de van aki rikottát is – a tetejére pedig mindenképpen jár a kakaó.

Iginio Massari, a híres olasz cukrász és tévés személyiség megosztotta az ELLE-lel kiváló epres-csokoládés tiramisu receptjét, mi pedig szeretettel adjuk tovább!

Epres-csokoládés tiramisu

Összetevők 6 személyre

500 g eper

500 g Mascarpone

1 pohár narancslé

1 csomag babapiskóta

3 tojássárgája

5 evőkanál cukor

100 g étcsokoládé

Kakaópor a díszítéshez

Friss mentalevelek

Elkészítés

Mielőtt elkezdjük elkészíteni a desszertet, figyeljünk oda a következőkre: a mascarponét vegyük ki a hűtőből nagyjából fél órával korábban. A tojások is legyenek szobahőmérsékletűek, mikor nekilátunk a receptnek.

  • Mosd meg az epret és az egyharmaduknak távolítsd el a zöld részét.
  • Képezz az eprek 1/3-ából és a narancsléből elegyet
  • Készítsd el a mascarpone krémet: keverd össze a tojássárgáját a cukorral, míg könnyed, habos krémet nem kapsz, aztán add hozzá a mascarponét és gyengéden keverd össze az egészet, úgy, hogy az állag ne vesszen el.
  • Vágd fel a csokoládét durván egy késsel és az epret kicsi darabokra, de tegyél félre egész darabokat a díszítéshez.
  • Rakd össze a tiramisut: tegyél néhány evőkanálnyi mascarpone krémet egy nagy tálba, aztán gyorsan forgasd meg a babapiskótát az epres-narancsos lében, és sorakoztasd fel a krémen, amennyi elfér. Tegyél újabb réteget a krémből a babapiskótákra, valamint eper-és csokoládé darabokat. Folytasd így egészen addig, amíg az összetevők el nem fogynak.
  • Az utolsó réteget szórd meg kakaóporral, tegyél a tetejére a félretett eperből és a mentalevelekből. Hagyd néhány órát állni a hűtőben fogyasztás előtt.
csokoládé eper eredeti iginio massari olasz tiramisu

Még több
Kultúra