Diane von Furstenberg kiállítása az inspiráló nőket ünnepli

Megtalálod a képek között a kedvenc hírességedet?

2019.03.14. 17:09

Diane von Furstenberg világ életében a divatipar leghangosabb nőket bátorító szószólója volt. Idén márciusban a tervező a divatvilág és a művészet közösségét egyesítve, Ashley Longshore festőművésszel közösen hozott létre egy pop-up kiállítást. A kiállítás témája azokat a nőknek az ünnepli, akik a történelemkönyvek hasábjaiba úttörőként kerültek be.

A kiállítás színkavalkádot alkotó festményei összesen 37 inspiráló nőt ábrázolnak.Az ötlet először akkor született, amikor a tervezőnő és Longshore egy londoni teázás során találkoztak, majd a találkozást követően a festő két hét alatt elkészítette a festményeket.

A kiállított képeken olyan nők láthatóak, mint Michelle Obama, Lady Gaga, Kleopátra, Frida Kahlo, Malala Yousafzai vagy Diana Ross.

“A legelső találkozásunk során Diane megemlített néhány számára inspiráló nőt, majd később kibővítettem a listát azokkal a nevekkel, akiket én is mindenképpen szerettem volna viszont látni a falról. Amint elkezdtem keresgélni az inspiráló és tehetséges nők után, egyre többet találtam, szóval, a listát a végtelenségig lehetne folytatni: rengeteg vakmerő, bátor nő van és volt a történelemben, akik mind megérdemlik, hogy ünnepeljük őket.”

Természetesen magáról Diane-ről sem hiányozhatott egy kép a kiállításon. Ez volt az első festmény, amit a művész elkészített, és az egyik legfontosabb is a számára. “Nagyon magával ragadó Diane szellemisége és felfogása. Ez a kép különben összesen 14 kisebb darabból áll, először Diane-t festettem meg, aztán a többit az ő személyes aurája köré építettem.”

Maya Angelou, Cher, Mária Terézia, Elizabeth Taylor, Rosa Parks és Barbie mind ott vannak a fal egy-egy sarkán.

Pont úgy, ahogy Josephine Baker, Peggy Guggenheim, Marlene Dietrich, Jane Goodall és Wonder Woman is.

ashley longshore diane von furstenberg festmény képzőművész kiállítás kortárs művészet

Még több
Kultúra