Mi lesz a sorsa Michael Jackson birtokának, Neverlandnek?

A ranch újra a piacon, de vajon van az új dokumentumfilm részletei után van kedve bárkinek is megvenni?

2019.03.11. 13:15

JASON KIRK / GETTY IMAGES

Láttad már a Neverland elhagyását? Az HBO-n látható dokumentumfilmben, amely mindenkit kiborított a napokban, két, most már felnőtt férfi azzal vádolja Michael Jacksont, hogy két évtizeddel ezelőtt szexuálisan bántalmazta őket. James Safechuchk és Wade Robson óriási rajongókként barátkoztak össze Michael Jacksonnal, később pedig turnékra is elkísérték és gyakori vendégek voltak a Neverland (Sohaország) Ranchon.

James Safechuckkal 1988-ban

A birtok gyakran megjelenik a kétszer egyórás filmben, és a két férfi tragikus részletességgel mesélnek az állítólagos abúzusokról, amelyek ott vagy a környéken történtek.

Míg a birtok kezelői tagadják, hogy a nagy felháborodást keltő dokumentumfilm felkeltette volna az érdeklődést a ranch iránt, – amit most Sycamore Ranch Valley-nak neveznek (platán farm völgy) – a hatalmas terület megint eladó, most 31 millió dollárért. 2015-ben még 100 milliót kértek érte, írta a Wall Street Journal.

YouTube

A kaliforniai Los Olivis ranchot – ami 1000 hektáron terül el – a Colony Capital nemzetközi ingatlankezelő és befektetési ügynökség menedzseli, és nem a Jackson birtok. Ezt még 2008-ban írta alá Michael egy szerződésben, amiben kifejtik, hogy Neverlandet nem lehet kinyitni a nagyközönség számára, mert nagyon eldugott helyen van. „Neverlandet sajnos nem tudjuk megnyitni a látogatók számára. Az elhelyezkedése és a hozzá tartozó helyi rendeletek ezt nem teszik lehetővé. Míg élt, Michael igyekezett utánajárni a lehetőségeknek, és kénytelen volt szembesülni azzal a ténnyel, hogy ez nem fog sikerülni” – állítják a birtok kezelői.

A terület egyébként 200 kilóméterre található Los Angelestől északra, és 8 kilóméterre  Los Olivostól. A Colony Capital milliókat költött a ranch újjáépítésére Jackson 2009-es halála után.

Jakcson 1987-ben 19.5 millió dollárért vette meg a telket, és hozzá csináltatott egy hatalmas virágórát és vonatállomást. A The Wall Street Journal arról számol be, hogy ezek a helyükön maradnak – kivéve a vonatot – Jackson 1000 négyzetméteres házával együtt.

NBC NEWSWIRE / GETTY IMAGES

Amikor a ranch 2015-ben a piacra került, a területi bróker, Wayne S. Natale ezt mondta a Bloombergnek: „Amikor Michael Jackson itt volt, nem járt sokat a helyi közösségbe. Megvolt a maga környezete, a maga királysága odakint”.

SPENCER WEINER / GETTY IMAGES

Kim Kardashian Neverlanden ünnepelte 14. szülinapját amikor Jackson egyik unokaöccsével, T. J.-vel randizott. Korábban ezt nyilatkozta a People-nek: „Ez volt a legvarázslatosabb hely a Földön. Neverlanden tartottuk a szülinapomat. Hányan mondhatják ezt el magukról?

YouTube

Az egykori híres vidámpark építményei már nincsenek itt, de állítólag még mindig megvan az 1950-es évekbeli tűzoltókocsi, egy medence, kosárlabdapálya és jónéhány vendégház. A körbezárt területek, amikben Jackson egzotikus állatokat tartott, szintén ott vannak még, természetesen az állatok már nem.

Összesen tehát van 3 különálló vendégház, egy mozi, színpaddal, néhány istálló, karám és bolt. Kyle Forsyth, a birtok ügynöke nemrég azt mondta a CBS News-nak, hogy ez a legjobb idő az eladásra, mikor az aszálynak vége és a Santa Ynez völgy virágba borul.

A ranch már 2003-ban hírhedtté vált, amikor a rendőrség megszállta a Jackson ellen felhozott gyerekmolesztálási ügyekben nyomozva. A hatóságok felfedeztek egy szekrényt a hálószobában, ami három retesszel volt lezárva, és kisfiúk és fiatal férfiak fotóit tartalmazta. Gyermekpornográfiával való visszaéléssel sosem vádolták meg Jacksont, akit egyébként 2005-ben minden más vád alól is felmentettek.

James és Wade immár felnőttként azt állítják, a bántalmazások ebben a szobában, valamint a játékszobában, a padláson, a medencében, az állatkertben, a moziterem elszeparált részében és kint az indián sátrakban történtek.

dokumentumfilm leaving neverland Michael Jackson neverland

Még több
Kultúra