Ryan Reynolds a mérgező maszkulinitásról és az ápoltságról

"Régóta az a fontos számomra, hogy a férfiasságot meg a nőies oldalt egyformán megéljem. Nem félek egyiktől sem, hisz mindkettő a részem".

2019.03.07. 07:35

Kép: Armani

Ha egy férfikölni reklámra gondolunk, valószínűleg egy kissé komor és szexis kép jut az eszünkbe. Talán fekete-fehérben. Egy férfi a volán mögött, aki a távolba mered, közben egy mély hang duruzsolja a fülünkbe, mi is a parfüm neve. Ryan Reynoldsnál nem ez a helyzet, aki az Armani Code illatok új arca lett. Az ő reklámfilmjét A szolgálólány meséjének rendezője és producere, Reed Morino készítette, és bár ebben is van akció meg szexisség, de megvillan benne a humor is. Főképp egy nő – Elodie Yung színésznő – által, aki a kisfilmben éppúgy üldözi a férfit, mint a férfi őt.

„A férfiparfüm reklámok olyan „tizenkettő egy tucat” érzést keltenek  – ráadásul a legtöbbjük a férfiasság egyfajta, szerintem már idejétmúlt értelmezését sugározza” – mondta Ryan Reynolds az Elle-nek. „Ebben a filmben viszont a két karakter között folyamatosan változik az erő dinamikája. Tetszik, amit Elodie tett bele a közös munkába és izgalmas volt egy kicsit kifeszíteni a határokat, újat alkotni, legalábbis, ami a parfümreklámok világát illeti”.

Miért érdekelte, hogy az Armani Code arca legyen?

Azt szerették volna, ha magam is részt veszek az alkotó folyamat bizonyos részeiben, méghozzá újító módon, és ez izgalmasan hangzott. Fontos volt nekem, hogy Reed Moreno-val dolgozhassak. Egyrészt mert a barátom, másrészt mert nagyon tisztelem őt, mint filmkészítőt. Ezek voltak a kezdeti lökések, amik igazán lázba hoztak. Moreno egyszerűen zseniális mindenben, amit csinál. Szereti a ’70-es évek francia filmjeit, úgyhogy ez megtette itt is a hatását.

A parfüm az „új férfiasságot” hirdeti. Mit jelent ez Önnek?

Hogy mit jelent az újfajta férfiasság? Azt hiszem, ahogy eltávolodunk a mérgező maszkulinitástól, mindent, ami új és jobb annál. Tetszik az a gondolat, hogy minden sokkal inkább tűnik egységesnek, mint korábban. Ez egy izgalmas paradigmaváltás, ami szerintem a legtöbb embernek javára válik. Ezt szeretem.

Négy fivér közül a legkisebbként nőttem fel, az apám rendőr és bokszoló volt, így nem csoda, ha hatalmas volt a hangsúly a maszkulinitáson és azon, mit is jelent férfinak lenni. Ahogy haladtam előre az életben, láttam, hogy ebből semmi sem igaz és régóta az a fontos számomra, hogy a férfiasságot meg a nőies oldalt egyformán megéljem. Nem félek egyiktől sem, hisz mindkettő a részem.

Az illatok tudvalevőleg képesek előhívni bizonyos emlékeket. Önnél melyik illat működik így?

Az első illat, amire emlékszem, a kandallóé a gyerekkoromból. Van abban valami utánozhatatlanul otthonos. Középosztálybeli család voltunk és télen apám rendszeresen maga vágta a fát és hozta be a szobába. Azt hiszem, azt a nedves fa illatot sosem fogom elfelejteni.

Van szépségápolási rutinja?

Nehéz elmondani, mert nem igazán van ilyenem. Szerintem rettenetesen unalmas: zuhanyzom hideg, de nem jéghideg vízzel, meg sampont használok. Ha New Yorkban tél van és száraz a levegő, és úgy érzem, mindjárt leesik az arcom, használok egy kis hidratáló krémet, de nem tudnám megmondani, hogy mit pontosan.

A Deadpoolban használt maszk mennyire izzasztó? Nem szárítja nagyon a bőrét?

Van alatta egy izzadásgátló réteg. Egyes forgatási napokon 16 órán át dolgozunk. Nincs mit tenni. Össze kell szorítanom a fogamat és ki kell bírni, és mivel 10 évet vártam arra, hogy megcsinálhassam, ez olyasmi, amiért mindent vállalok.

A felesége, Blake Lively nem szokott önnek szépségtippeket adni?

Nem igazán, ebben az egészben én eléggé minimalista vagyok, nem mintha nem tisztelném azokat, akik többet foglalkoznak a bőrükkel. Mindenki, ahogy szereti, de én már csak ilyen vagyok. Azt hiszem, inkább az ápoltság oldaláról közelítem meg a dolgot.

Rendben, akkor mitől érzi magát ápoltnak?

Most már más jelenti nekem a luxust, mint régebben. Az alvás például igazi luxus. Mostanában az emberek kevésbé tudnak kikapcsolni, mint 10-15 éve. A telefonjaink miatt a munkából egyből a mélyalvásba zuhanunk. Szóval, az alvás tényleg fontos számomra, amikor csak lehet, űzöm. Mondjuk, mikor a gyerekek is kidőlnek. Ha például este 8-9-kor lefekszenek, én se várok sokáig.

Miből áll a reggeli rutinja?

Korán kelek, 5:30 környékén. Van egy kicsi időm, aztán elviszem a gyerekeket iskolába. Ha van lehetőség, elmegyek futni, ha nem, futópadozom vagy edzek egy kicsit. A reggeli nagyon fontos. Utána meg a gyerekekkel foglalkozunk.

Van egy gin cége, az Aviation. Mit tesz, hogy jobban nézzen ki, amikor másnapos?

Próbálok nem túl sokat alkoholizálni. De néha nem sikerül. Hál’Istennek sose voltam igazán másnapos – nem keverem az italokat, maradok a ginnél – bár lehet, hogy ez sem a legjobb módszer!

armani Blake Lively férfiasság ryan reynolds

Még több
Kultúra