20 felvillanyozó szerelmesdal

Hallgasd, táncolj rá, vagy kiabáld a világba!

2019.02.14. 14:16

Barbra Streisand – A Woman in Love

Micsoda ballada, micsoda erő! Ha a szerelmed megvalósult, hallgassátok együtt, ha csak vágyakozol, kiabáld, ahogy a torkodon kifér! „I am a woman in love…”

Everywhere – Fleetwood Mac

Csapjunk bele a ’80-as évek hangzásába, ami ma reneszánszát éli! A dal remekül hozza ezt a hangulatot – felhőtlen, vidám, játékos!

Take My Breath Away – Berlin

Amikor még mind szerelmesek voltunk Tom Cruis-ba… A Top Gun nem lenne ugyanaz enélkül a szintetizátoros álomdal nélkül, nagyon szexi!

Your Love is King – Sade

Amikor az ember egyszerűen hálás a szerelmének, a szerelméért – Sade ezt elképesztő érzelmi erővel fejezi ki!

Crazy in Love – Beyoncé és Jay Z.

Ha már úgyis amerikai hagyomány, mi lehetne amerikaibb, mint Queen Bey és Jay-Z közös produkciója, amiben az énekesnő forró táncot lejt? Szeretjük, hogy a páros sokat mesél dalban a kapcsolatukról, itt nyilvánvalóan egy lelkesedős, nagyon szerelmes szakaszról van szó.

Vision of Love – Mariah Carey

Szép kis R’n’B darab 1990-ből, amely egy csomó másik dal születését inspirálta.

I Wanna Be Your Lover – Prince

A zenei csodagyerek jónéhány szerelmesdalt jelez, de ez az R’n’B szám mesteriskolája annak, hogyan kell elcsábítani valakit.

Red – Taylor Swift

A szám nem egy éppen lángoló szerelemről szól, hanem egy múló, de annál nagyobb érzelemről, és jól elkapja azt az érzést, amikor hirtelen odaleszünk valakiért.

Maps – Yeah Yeah Yeahs

Ha voltál szerelmes a 2000-es évek elején, valószínűleg belemászott a füledbe, ahogy Karen O énekli: „They don’t love you like I love you”. Ez a sor olyan jó, hogy Beyoncé később beépítette a „Hold Up” című számába.

Someone Like You – Adele

Szomorú, de igaz: sokszor régen vége egy szerelemnek, de mi mégsem érezzük úgy. Adele vallomása Grammy díjat nyert és 20 országban volt listavezető dal. Van benne valami felemelő, a bú ellenére!

God Only Knows – Beach Boys

Kedves, laza, mégis kicsit fennkölt: ilyen ez a szám, ami angolszász országokban minden klasszikus esküvő kötelező kelléke

Love at First Sight – Kylie Minogue

Na erre már fel kell kelnünk a kanapéról, esetleg néhány koktél után, a barátnőkkel vagy a szerelmünkkel, és táncolni egy kicsit!

I Will Always Love You – Whitney Houston

Mindenki arra vágyott, hogy úgy tudjunk énekelni, mint Whitney és olyan pasink legyen, mint Kevin Costner, mikor a Több mint testőr című filmet láttuk!

Crazy for You – Madonna

Talán nem is hallottad még ezt a Madonna opuszt, mert nem tartozik a legismertebb számai közé, pedig szerelmes estéken nagyon jól jöhet!

I’ve Got You Babe – Sonny és Cher

Az életben is szerelmespár Sonny és Cher szállították ezt a megismételhetetlen hippi dalt az 1960-as évekből. Sokan feldolgozták, például a UB40, na meg Cher maga Beavisszel és Butheaddel!

No One – Alicia Keys

Senki nem csinálja utána – mármint azt, ahogyan az alapérzéseket kifejezésre lehet juttatni. Nem csak a hangja nagy, a szíve is!

Do I Love You – The Ronettes

A 60-as évek egyik legjobb lánybandája nagyon cuki dalt énekel a vágyakozásról és a kételyekről, sok gyönyörű vokállal!

Lovefool – The Cardigans

A Leonardio diCaprio féle Rómeó és Júlia tele van bánattal és drámával, de a film ezen betétdala egy kicsit megédesíti a hangulatot. Love me, love me!

Fell in Love with a Girl – The White Stripes

WOW! Imádjuk a dobot, gitárt és üvöltést, meg a legós videóklipet! Na igen, a szerelem ilyen felszabadító is lehet!

Everlong – Foo Fighters

A harmincasok most tuti sírva fakadnak. Dave Grohl, alt-rock, torzított gitár, vicces klip – és komoly érzelmek.

dal szerelem szerelmes valentin nap zene

Még több
Kultúra