Minden, amit tudnod kell a 2019-es Met-gáláról

A pontos időponttól a tematikáig bezárólag kiderítettünk mindent, amit tudni kell a divatvilág legfontosabb felvonulásáról

Minden, amit tudnod kell a 2019-es Met-gáláról
2019.01.28. 13:23

Rihanna a 2016-os Met-gálán

Mi az a Met-gála?

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumának Costume Institute-ja, azaz divatért felelős részlege minden évben hatalmas gálát rendez a múzeumban. Ez a divatvilág legfontosabb adománygyűjtő eseménye. 1948-ban alapította Eleanor Lambert, aki az elit legjelentősebb tagjait próbálta rábírni, hogy adományozzanak. A gála mai, modern változatában a világ leghíresebb arcai gyűlnek össze a film, a művészet, és a területéről, akik együtt ünneplik a múzeum legújabb kiállításának megnyítóját. A gála közzéppontjában az új kiállítás áll, a témának megfelelően kell a sztároknak felöltözniük minden évben. Az előző évek témái többek között a katolikus szimbólumokat (Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination), vagy a kínai motívumokat (China: Through the Looking Glass) tartalmazták. Az esemény vezetője 1995 óta az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour, aki maga mellé minden évben hív egy-egy hírességet, idén Lady Gagával, Alessandro Michele-vel, Harry Styles-szal és Serena Williamssz-el közösen vezetik az estet május 6-án, hétfőn.

Mi lesz az idei Met Gála témája?

Andrew Bolton, a Costume Institute kurátora nemrég kitűzte az esemény témáját, amely Susan Sontag: Notes on ‘Camp’ című ,1964-ben megjelent esszéje lesz. Az 1964 es mű szerint a camp „olyan felfogás, melynek lényege a természetellenes szeretetében rejlik: a művészi és túlzó dolgokéban”.

Mit fognak a sztárok viselni a Met Gálán?

A ‘Camp: Notes on Fashion’ hálás téma az öltözködést illetően, ugyanis a camp stílus elsősorban a színpadi jelmezekre, teátrális karakterekre alapoz. Gucci-tól kezdve, Valentino-n és Schiaparelli-n át kíváncsiak vagyunk, hogy milyen ruhakölteményt választanak az idei év vendégei.

2019 camp camp! met met gála met-gála

Még több
Kultúra