Az ELLE bennfentes Párizs kalauza 15 szuper tippel

Nem sokára kezdődik Párizsban a divathét és a nemzetközi divatimádó közönség újra elárasztja a várost. Vajon hol töltik idejüket a leglazább arcok, az olyan üzleteken kívül, mint például a Céline?

Az ELLE bennfentes Párizs kalauza 15 szuper tippel
2019.01.12. 17:50

1. A hotel, mely igazi gyöngyszem
Hôtel du Rond-Point des Champs-Elysees

A nyolcadik kerületben elhelyezkedő butikhotel egy rövid sétára fekszik a Champs Elysees-től, nemrég újították fel és remek opció olyan utazók számára, akik közel akarnak lenni a forgataghoz, de nem a közepében. Az Art Deco szellemében berendezett szálloda 12 méter hosszú medencével, kényelmes ágyakkal és fantasztikus kontintentális reggelivel hívogat.

2. A préselt gyümölcslés hely
We Are Juice

Még a párizsiak is bevették a drága préselt gyümölcs-és zöldségleveket a napi fogyasztandók listájára, a kávé és a vörösbor mellé. Ezen kívül a  Bob’s Kitchen is régóta árul ilyesmit, plusz organikus rizstálakat!

3. Ahol elkaphatjuk a sztárok tekintetét
L’Avenue

Nem véletlenül Párizs híres Avenue Montaigne-ján nyílt meg ez a hely, rövid sétányira a Céline és a Saint Laurent üzlettől, vagy a Grand Palais-től (melyben számos bemutatót tartanak a divatheteken). A L’Avenue az a hely, ahol Rihanna és Kim Kardashian is járt. Celebek, pletykák, nagyon drága menü és gazdag dekoráció.

4. A hipszter könyvesbolt
Ofr

A szupercool Marais Nord környék egyik fix pontja, ahol végiglapozhatod a legújabb indie divatmagazinokat, útikönyveket, gyönyörű fotóskönyveket, és elgyönyörködhetsz a helyen megjelenő szép emberekben. Vagy nézz be sok eseményeik egyikére, mikor a csinos helyi fiatalok borral a kezükben beszélgetnek az üzlet előtt.

5. A gasztrofellegvár
Clown Bar

A jól befuttatott Saturne csapata vette át 2014-ben ezt a Belle Epoque stílusú bisztrót a 11. kerületben, amelynek az alaptémája a bohóc. Nem könnyű asztalt foglalni!

6. A concept shop
Tom Greyhound

A szöuli concept bolt párizsi hadiszállása a már befutott és a frissen felfedezett tervezők gondosan válogatott ruháit vonultatja fel, és időnként fiatal tehetségekkel kollaborál.

7. Ahol uzsonnázhatsz és ruhákat is vásárolhatsz
The Broken Arm

Szeretnél egy eszpresszót, de egy Jaquemus ruhát is szívesen felpróbálnál? A The Broken Armnál megteheted. Ez a divatüzlet és kávézó a legmenőbb párizsi designerek ruháit árulja, ráadásul organikus ételeik is vannak. Megjegyzés: ha esetleg a divatiparban dolgozol, ne itt beszéld ki a munkatársaidat – nagyon valószínű, hogy van valaki a közelben, aki pont ismeri őket.

8. A kihagyhatatlan múzeum
The Fondation Louis Vuitton

2014 októberében nyílt meg a közönség számára a Frank Gehry által tervezett Fondation, ami tényleg rendkívül látványos. Izgalmas kiállítások, koncertek (Kanye például itt lépett fel a párizsi divathéten) és más események követik egymást benne, de csak az épületet is érdemes megnézni a Bois de Boulogne-ban.

9. Az elképesztő klub, ahol mindig jók a pasik
Le Comptoir Général

Nehéz leírni a Le Comptoir Généralt. Klub, igen, de vudumúzeum is, meg turkáló és étterem. Az Észak-Afrika ihletésében született érdekesség mindig tele van a legkülönfélébb, vonzó fiatalokkal. Nem csoda, hogy Solange Knowles itt ünnepelte meg az Eleven Parisnak készülő kampányát.

10. A hotel lobby
La Reserve

A La Reserve luxushotel januárban nyitott, de hamar a nemzetközi divatelit találkozóhelyévé vált (itt szállt meg pl. Naomi Campbell és Mario Testino is). Ha nem tudod kicsengetni a szobaárat (több mint 1000 euró éjszakánként), igyál egy pohár pezsgőt a fantasztikusan berendezett lobbyban! Michel Reybier szállodatulajdonos Jaques Garcia enteriőrtervezővel fogott össze, és a kiváló ízlés minden négyzetcentiméteren megmutatkozik.

11. Az egészséges ebédlőhely
Nanashi

A japán bento box Párizs kedvenc ételévé emelkedett az elmúlt években és a Nanashi az egyik hely, ami ezért felelős. Ez az egészséges, organikus japán étterem két helyen is van Párizsban.

12. Kávé elvitelre
Fondation

Az ex-pat kávéfüggők és a párizsi hipszterek egyaránt gyakori vendégek ezen a kitűnő kávét kínáló helyen. A bónusz? Isteni harapnivalók és szuper baristák. Ha sietsz, kérd a kávédat „á emporter”, azaz elvitelre!

13. A gluténmentes pékség
Chambelland

Igen, még Párizsban, a bagett, a croissant és a mille-feuille hazájában is elkezdődött a gluténmentes mozgalom. Ez a pékség hihetetlen finom kenyereket, süteményeket árul!

14. A laza designhotel
Le Pigalle Hotel

A La Pigalle Hotel  kilencedik kerületben található, 5 perces sétára a Moulin Rouge-tól. A szobák otthonos, személyes érzetet keltenek, remek ízléssel berendezve, a lent lévő bár és étterem pedig mindig életteli. Bónusz: remek koktélok!

15. Az edzőterem, amit a bennfentesek szeretnek
Midtown Bootcamp

Gabrielle Katz PR vezető szerint ez a legjobb edzőterem, mert „szupergyorsan lehet váltani a különböző gépek, súlyok, gyakorlatok között – így sosem unatkozom és mindig megmarad az energiám. A helynek saját közössége van, és a tulajdonos a vezető edző, aki személyes kapcsolatot teremt a kliensekkel.

Leah Chernikoff, elle.com

guide kalauz párizs utazás

Még több
Kultúra