Tegyük oda magunkat! Inspiráló előadások a nőiségről

A TEDxLibertyBridgeWomen konferencián 22 példaértékeű történetet hallhatunk

Tegyük oda magunkat! Inspiráló előadások a nőiségről
2018.11.15. 15:28

Pszichológus, társadalomkutató, részecskefizikus, színésznő, zenei mediátor, emberkereskedelmi aktivista – a hazai TEDxWomen előadói annak ellenére, hogy az élet legkülönbözőbb területein működnek, ugyanazt az üzenetet közvetítik: „Tegyük oda magunkat!” Hogy hogyan? November 30-án, a TEDxLibertyBridgeWomen konferencián 22 példaértékű történet adhat erre választ.

A TEDxLibertyBridgeWomen kurátorai – a TED missziójának megfelelően – idén is megkeresték és színpadra hívták azokat az előadókat, akik véleményük szerint valamely területen nagyot alkottak, hatással vannak, akikre érdemes figyelni. Saját szakterületük legjobbjai olyan gondolatokkal, melyek messze túlmutatnak a mindennapokon, és melyeket érdemes megosztani a világgal. November 30-án, a Hatszín Teátrumban az egész napos konferencián 22 előadó egyedi, izgalmas, olykor provokatív előadását hallhatja a közel 200 fős közönség.

A képen az ötletgazda alapítók, Bite Barbara és Szabados Andrea.

A rendezvényen előad többek között Spitzer Gyöngyi Soma Mamagésa, aki életfeladatának tekinti nőtársai segítését és az Új Nő eszméjének továbbadását. Borbély Alexandra színésznő a szlovák-magyar kettős identitás gondolatával fog a kultikus kör alakú vörös szőnyegre lépni, a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán. Őszinte előadásában abba avatja be a nézőket, hogy ez a kettősség vajon előny-e vagy hátrány, és az erről való döntésünk hogyan befolyásolja életünket, tetteinket. Tisza Kata író, társadalomkutató azt mutatja be, hogy a saját élmények, az életútkutatás tudománya és a művészet hogyan egyesül az irodalomterápiában, és miként fejti ki segítő hatását egy-egy művészeti alkotás üzenete. Különleges előadásában ötvözni fogja a tudományos eredményeket a sajátos hangvételű költészettel. A női előadók mellett a férfiak gondolatai is megjelennek majd a színpadon. Doffek Gábor, a Frontember megmondja blog szerzője férfiszemmel figyeli a nők együttműködését és kommunikációját, míg Bikás Zoltán, a Punkzdad bloggere az apaság pillanatképeiből ad ízelítőt. A konferencián az előadások mellett közvetítés lesz a TEDWomen globális eseményéről, Palm Springs-ből angol nyelven, szinkrontolmácsolással.

Az eseményen résztvevők korlátozott száma nem véletlen, a szervezők számítanak a közönség személyes, tevékeny részvételére és fontos, hogy a befogadás intim közege megteremtődjön. Jegyek elérhetők ITT.

A 2018-as TEDxLibertyBridgeWomen összes előadója:

Benkő Fruzsina – szociális munkás, emberi jogi aktivista, programvezető
Bikás Zoltán – informatikai vezető, a Punkzdad instagrammere
Borbély Alexandra – Jászai Mari-díjas színművész
Bratka Borbála – szaxofonművész
Brezina Kinga – fekete öves Nia tanár
Csömör Hermina – a Fényszínház alapítója
De Coll Ágnes – emberkereskedelmi szakértő
Doffek Gábor – kommunikációs és gasztronómiai tanácsadó, rendezvényszervező, blogger
Dr. Balázsi Katalin – tudományos kutató
Dr. Fekete Andrea – kutatóorvos, cégvezető
Fürjes Júlia – tanuló
Guba Boglárka – óvodapedagógus, konduktor
Horogh Petra – építészmérnök, közösségi lakhatási szakértő
Kocsis Zoltán és Glotz Mária – táncművészek
Koszti Zsuzso – filmrendező
Laposa Julcsi – Aranypáva Nagydíjas, Junior Príma Díjas népzenész, zenei mediátor
Matisz Viki – táncos, sejtedző
Mester Dóra Djamila – szexuális nevelő, kertész
Spitzer Gyöngyi „Soma Mamagésa” –  spirituális tanító, író, előadóművész
Sződy Judit – pszichológus, laktációs tanácsadó
Tisza Kata – író, társadalomkutató
feminizmus nők tedx women

Még több
Kultúra