10 álomcélpont, ahová szeretnénk eljutni 2019-ben

Jordániától Grúziáin át Panamáig megmutatjuk, melyek a legjobb utazási célpontok 2019-ben, és miért éppen most érdemes megnéznünk őket

2018.11.08. 13:05

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, mi akkor is imádunk a különböző utazásokról álmodozni, ha tudjuk, hogy csak a töredékük fog valaha is megvalósulni.

A Booking.com szerint a Föld utazóinak 45 %-a még több kalandra vágyik 2019-ben. Nem meglepetés, hogy a 18-34 éves korosztály körében ez az arány már 58%, a milleniumi nemzedék azokat a helyeket részesíti előnyben, amiket még nem fotóztak és teggeltek agyon az Instagramon. Mi ezért első sorban ilyen utazási célpontokat ajánlunk összeállításunkban!

Észak-Olaszország és a svájci Alpok

Miért pont most? Idén lesz Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója lesz, és persze velencei biennálé, ami miatt mindig érdemes visszatérni a híres városba.

Bennfentes tipp: Menjünk el Velencéből a Comói tóhoz, ahol 2019 tavaszán nyílik meg a mesés, ötcsillagos Mandarin Oriental Hotel. Ezen kívül meg kell nézni a Glacier Express, Zermatt és St Moritz között közlekedő vonat luxusosztályát is! Nincs is sikkesebb módja, hogy az alpesi tájba révedjünk!

A legjobb időszak az utazásra (ami az időjárást és az olcsó járatokat illeti): Kerüljétek ki a tömeget és élvezzétek az enyhe időt áprilistól júniusig és szeptembertől októberig!

Nepál és Bhután

Miért pont most? A várva várt Six Senses Bhutan 2018 végén nyílik.

Bennfentes tipp: A Black Tomato nevű anglial luxus utazási iroda olyan különlegességeket kínál, mint a helikopterút a Taktsang kolostor tetejére, ahol piknikreggelit tartanak a felhők fölött, majd egy vezetővel megnézik a kolostort és környékét.

A legjobb időszak az utazásra: Késő novembertől kora márciusig száraz az idő.

Ourzazate, Marokkó

Miért pont most? A Szahara kapujaként is ismert Ourzazate a marokkói Atlasztól délre fekszik, és benne található az Ait Ben Haddou falakkal körülvett falu, ahol megnézheted az ősi Kasbahot, valamint a gyönyörű napfelkeltéket és naplementéket.

Bennfentes tipp: A Booking.com szerint quadokkal a legjobb felfedezni a környéket a poros utakon!

Aki teheti, lakjon a Quarzazte Riádban – ebben a Kasbah stílusú riádban, mely Ourzazate közepén van és stílusos szobákat, meg gyönyörű teraszt vonultat fel, na meg tradicionális helyi ételeket.

A legjobb időszak az utazásra: Március, április, május, október és november.

Tohoku, Japán

Miért pont most? „Japán továbbra is lenyűgöző a kultúrában magasan jártas utazók számára, és 2019-ben a kevésbé ismert Tohoku régiót ajánljuk”, mondja a Black Tomato angol utazási iroda. 90 percnyire fekszik Tokiótól és hihetetlenül sokféle tájjal büszkélkedhet, sőt, télen síelni is lehet itt.

Bennfentes tipp: Lépj vissza az időben az Edo-korba, és látogass el a Kakunodate faluba, amely szamuráj legendák és kézműves boltok otthona.

2019 augusztusában Amiri városában tartják az Amori Nebuta fesztivált, amikor hatalmas, világító, mitikus alakokkal teli lámpásokkal vonulnak az utcán.

A legjobb időszak az utazásra: Egész évben

Panama

Miért pont most? 2019-ben Panamaváros hatalmas bulival ünnepli 500 éves történelmét.

Bennfentes tipp: A Lonely Planet szerint Panamában rengeteg a vonzó elem, akármilyen kicsi ország is, a fehér homokos partoktól a trópikus esőerdőkig, a ködös felföldektől a bennszülött kultúráig.

A legjobb időszak az utazásra: A nyári száraz időszakban december közepétől április közepéig.

A brazíliai Amazon

Miért pont most? A Black Tomato szerint 2018 decemberében Salvadorban megnyílik a Fasano Salvador Hotel, ami újabb hírnevet szerez a sokféleség országának.

Bennfentes tipp: Egyes utazási irodákkal tanulhatunk túlélő technikákat a dzsungelben, vagy utazhatunk privát jachton a Tapajos folyón csodás homokos partokra.

A legjobb időszak az utazásra: Júniustól szeptemberig (a legszárazabb hónapok)

Wadi Rum, Jordánia

Miért pont most? Részt lehet venni a Jordan Trailen, mely egy hosszú-hosszú gyalogos túra (650 km 52 falun és városon át), mely a Jordán folyót követi Um Qaistól északon a déli Akabáig.

A helyet a Marshoz szokták hasonlítani, úgyhogy aki földönkívüli élményre vágyik, jöjjön ide!

Bennfentes tipp: A Booking.com szerint a Memories Aicha Luxury Camp-ben mindenképp szálljunk meg az igazi sivatagi élmény kedvéért. Csillagnézés, ínycsiklandó ételek és bőséges reggeli, ami minden étkezési igényt kielégít.

A legjobb időszak az utazásra: Hogy jól lássuk a tájat, leginkább tavasszal (március-május) érdemes menni, illetve szeptembertől novemberig.

Mestia, Grúzia

Miért pont most? Európa és Ázsia már unalmas? Menj Grúziába, amely eleve 1500 méterre a tengerszint felett fekszik, és szuper kiindulópont mindenféle utazásra a régióban.

Bennfentes tipp: A Svaneti Történeti és Etnográfiai Múzeum jó kezdőpont ahhoz, hogy belemerüljünk a helyi történelembe és kultúrába. Az aktív kikapcsolódás kedvelői odalesznek a kirándulásért a Chaladi gleccseren a Kaukázus lejtőin, ahogy az Ushba hegy lábánál lévő tavakért is.

Akik szeretnek jókat enni, próbálják ki a helyi különlegességeket – mint a kubdari és a tashmijabi.

Aki luxusra vágyik, nézze meg a Stamba Hotelt Tbilisiben!

A legjobb időszak az utazásra: Május, június vagy szeptember, különösen, ha a Tbilisi körülött lévő síkságokra gondolunk, hogy elkerüljük a nyári hőséget és a párát. Az őszi szüretekkor is érdemes menni, különösen Kakheti szőlőültetvényeihez.

Nusa Penida, Indonézia

Miért pont most? Ha Bali a kedvenceid közé tartozik, menj el Nusa Penidára! Ez egy eddig még nem annyira ismert gyöngyszem Indonéziában.

A Bali délkeleti partjánál fekvő sziget lélegzetelállító, főképp érintetlen tájakat kínál. Búvárkodjunk, sétáljunk a Kristály-öbölben, vagy merüljünk el a természeti értékekben, mint a Giri Putri barlang, vagy a természetes „feszített víztükrű” medencében, az Angel’s Billabongban (Angyalok holtága)!

Bennfentes tipp: A Kabeh Jati Garden Villa and Restaurant tökéletes szálláshely

A legjobb időszak az utazásra: Májustól szeptemberig (bár ekkor vannak a legtöbben), úgyhogy próbálkozz novemberben vagy márciusban, amikor a repjegyek is jóval olcsóbbak. Január és február nagyon esős!

Kigali, Ruanda

Miért pont most? Az „Ezer hegy országa” elérhetőbbé vált az utazók számára az utóbbi években, és egyre többen jönnek azért, hogy találkozhassanak a hihetetlen hegyi gorillákkal,  akik a Volcanoes Nemzeti Parkban élnek.

Bennfentes tipp: Mindenképp menj el egy szafarira, ahol láthatod a nagy ötöst: oroszlánt, rinocéroszt, elefántot, bivalyt és leopárdot az Akagera Nemzeti Parkban. Kigali városa maga az egyik legbiztonságosabb és legvonzóbb fővárosnak számít Afrikában, páratlan ételkínálattal, nyüzsgő piacokkal és éjszakai élettel.

Szálljatok meg a Pili Pili Boutique Hotelben, mely stílusos apartmanokat kínál, ahol a vendégek gyönyörű kilátásban gyönyörködhetnek.

A legjobb időszak az utazásra: Júniustúl szemtember közepéig, a hosszú, száraz évszakban.

2019 Afrika ázsia Európa utazás

Még több
Kultúra