Robyn készen áll a visszatérésre!

A Honey című új album október 26-án jelenik meg.

2018.10.18. 13:09

Nyolc év telt el, mióta a svéd popsztár, Robyn kiadta széles körben elsmert Body Talk trilófiáját. És hogy mit csinált azóta? Megtanult szambázni, beletanult a produkciós munkálatokba, elindította a Teklát, mely egy tini lányoknakszóló tech fesztivál Stockholmbn, és felvett egy mini albumot, a Love is Free-t, Markus  Jägerstedt zongoristával és Christian Falk producerrel.

És aztán, 2014-ben, a Love Is Free kiadása előtt egy évvel, Falk elhunyt hasnyálmirigyrákban. Robynnak sokáig tartott a gyász, hiszen egy barátját vesztette el. Keresztül ment egy szörnyű szakításon, és újraértékelt bizonyos dolgokat az életében. Még terápiába is eljárt- Mindezek a tapasztalatok – a hullámhegyek- és völgyek – hozzátesznek új albumának szöveg-és hangzásvilágához. A Honey október 26-án jelenik meg.

Augusztusban megjelent az első dal az új projektből. A „Missing U” címet sokan úgy értelmezték, hogy a régen várakozó rajongóknak szól. Igazából ez egy nagyon mély beszámoló arról, hogyan próbál újra örömet találni az életben.

A Honey, úgy tűnik, klasszikusan robynos lesz: csillogó, személyes hangvételű electropop himnuszok lüktető ritmusokkal alátámasztva, melyek ringatózásra késztetik a csípőt. Majdnem fél évtizednyi terápia eredménye volt megküzdeni az érzésekkel, melyek felvillannak az albumon, de ez a folyamat vezette vissza oda, hogy újra képes legyen zenét írni.

Csaknem egy évet töltött a Honey írásával egyedül, aztán hívott barátokat, mint az angol producer Joseph Mountot. Igyekezett olyan ritmusokat találni, amiktől jól érzi magát, amik gyógyítóak, mondja. Ezért lettek a nagyon is táncolható riffek: „Az embereknek örömet okoz, ha érzik a ritmust és mozognak rá. Ez a tudás igen régi. Sokkal, de sokkal régebbi, mint az elektronikus zene”.

Tasbeeh Herwees, fotó: Mark Peckmezian

A cikk eredetileg az amerikai ELLE 2018-as számában jelent meg.

Honey kultúra Robyn zene

Még több
Kultúra