Minden, amit tudnod kell a Hatalmas kis hazugságok 2. évadáról

A bemutató dátumától a szereplőkig

Minden, amit tudnod kell a Hatalmas kis hazugságok 2. évadáról
2018.08.07. 13:19

Az HBO még 2017 végén jelentette be, hogy  a Hatalmas kis hazugságok című sorozatnak lesz folytatása. És miután a sorozat hatalmasat aratott a Golden Globe-on (megnyerte a legjobb televíziós minisorozat díját, valamint Nicole Kidman, Alexander Skarsgard és Laura Dern is arany szobrocskával távoztak), nem kevesebbet várunk a második évadtól. Összegyűjtöttük, amit már most tudni érdemes.

Mikor jön?

Elvileg még kell egy kicsit várni – a második évadot 2019 júniusában láthatjuk.

 

A forgatást 2018 márciusában kezdték – erősítette meg Reese Witherspoon Seth Meyers talk showjában – és nem sokkal azután a főszereplők elkezdtek megosztani képeket a kulisszák mögül a különböző közösségimédia felületeken.

View this post on Instagram

JANES BACK. #letsdothis #BLL2

A post shared by shailene woodley (@shailenewoodley) on

View this post on Instagram

Watch out Monterey, here we come! #BLL2

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

A Hatalmas kis hazugságok első évada Liane Moriarty könyvén alapszik, és Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman) és Jane (Shailene Woodley) elsőre tökéletesnek látszó élete áll a középpontjában, ami azonban teljesen széthullik, és az események végül egy gyilkosságba torkollanak.

Miről szól?

Na de mit várhatunk a második etaptól? Úgy tűnik, hogy még több, a barátságokkal, házassággal és gyerekneveléssel kapcsolatos, plusz, természetesen, a hazugságok kártékony hatásáról szóló történetet.

Witherspoon azt mondta egy nyilatkozatban, hogy a második évad „lehetőséget nyújt arra, hogy még jobban elmerüljünk és belelássunk ezeknek az ármánykodó és komplikált  Menterey-i családoknak az életébe”. Nicole Kidman hozzátette: „Óriási inspirációt ad a közönség kíváncsisága világszerte. Micsoda utazás ez! Hálás vagok a lehetőségért, hogy tovább mehetünk ezeknek a női karaktereknek a felfedezésében és újra együtt dolgozhatok a barátaimmal”.

Az HBO így írja le a folytatást: A pusztító, sötét humorú sorozat a hazugságok káros természetéről, a barátságok tartósságáról, a házasságok törékenységéről, az elkopó kapcsolatokról és lojalitásról fog szólni… a testi és lelki sérülésekre még nagyobb az esély.

Ki a rendező?

Az első évadot a kanadai Jean-Marc Vallée rendezte, aki a Dallas Buyers Club és a Vadon című mozifilmek alkotója. A második évadot a brit Andrea Arnoldra bízták, aki már több díjat is nyert Cannes-ban, és legutóbb három részt rendezett az Emmy-díjas Transparent című sorozatból.

Kik a szereplők?

Az első évad teljes szereplőgárdája megerősítette, hogy visszatér. Aztán következett a legnagyobb hír: hogy Meryl Streep is Monterey-be költözik. Az Oscar-díjas színésznő minden bizonnyal felrázza a kedélyeket, mint Celeste anyósa, Mary Louise Wright. Witherspoon az Instagramon is visszaigazolta a szereposztást.

Mary Louise fiát, Perry-t, akit Alexander Skarsgard alakított, utoléri a sorsa az első évad végén, és úgy tűnik, a kedves mama azért érkezik a városba, hogy választ kapjon a kérdéseire. Talán nem éppen lesznek jóban Madeline-nel – az egyik képen épp egy fagyival készül megdobni őt.

Úgy tudjuk, Witherspoon és Kidman elég tekintélyes fizetésemelést alkudtak ki a második évadra, és mindketten epizódonként egymillió dollárt visznek majd haza. Előtte állítólag 250.000 dollár körül kerestek. Woodley és Zoe Kravitz szintén magasabb gázsit kapnak.

És mi lesz Skargard karakterével, Perryvel? Annak ellenére, hogy tanúi lehetünk a halálának az egyes fináléban, a színész nem fogalmazott egyértelműen a kettes évaddal kapcsolatban. „Magam sem tudom, hogy halott vagyok-e, vagy sem. Meglátjuk” – mondta az NBC-nek.

Figyeljétek oldalunkat, jövünk majd újabb hírekkel a sorozatról!

big little lies Meryl Streep reese witherspoon

Még több
Kultúra