Melyik volt 2017 legjobb könyve? Szavazz te is!

Bödőcs, Nádas, Spiró? Neked melyik mű a kedvenced?

Melyik volt 2017 legjobb könyve? Szavazz te is!
2018.04.12. 18:12

Május 10-ig idén is szavazhatunk a Libri irodalmi díjra jelölt kötetekre! A 2017-es kínálatból a kritériumoknak 143 könyv felelt meg, a lista 42 kiadó könyveiből állt össze, összesen 53 tényirodalmi és 90 szépirodalmi kötet szerepelt rajta.

Ebből az eredeti listából szavazta meg aztán a felkért 107 közéleti személyiség – közöttük Ascher Tamás, Babarczy Eszter, Bárdos András, a Budapesti Fesztiválzenekar, Bus István, Dragomán György,  Gyurkó Szilvia, Schilling Árpád és Veiszer Alinda – azt a 10 könyvet, melyre most a zsűri és a közönség is szavazhat.

Most nem könnyű abbahagyni az olvasást!

Most nem könnyű abbahagyni az olvasást!Szavazz május 10-ig a Libri irodalmi díjak döntősei közül a kedvencedre, és nyerd meg a 100 könyvcsomagunk egyikét!A szavazáshoz kattints ide: https://www.libri.hu/irodalmi_dij/#libriirodalmidijak

Közzétette: Libri Könyvesboltok – 2018. március 28.

Ha esetleg még nem olvastátok volna őket – gyorsan kezdjetek pótolni! A szavazók között 100 db ajándékcsomagot is kisorsolnak, mely mind a 10 könyvet tartalmazza.

A közönség és a zsűri a következő 10 könyvből választhatja ki azokat, melyek 2018-ban elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat:  

  1. BÖDŐCS TIBOR: Addig se iszik
  2. FÖLDÉNYI F. LÁSZLÓ: A melankólia dicsérete
  3. KEMÉNY ISTVÁN: Lúdbőr
  4. NÁDAS PÉTER: Világló részletek I-II.
  5. PARTI NAGY LAJOS: Létbüfé
  6. PEER KRISZTIÁN: 42
  7. SPIRÓ GYÖRGY: Kőbéka
  8. TOLNAI OTTÓ: Nem könnyű
  9. TOMPA ANDREA: Omerta
  10. VIDA GÁBOR: Egy dadogás története

A zsűri tagjai:

Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház tagja; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A közönség mától, azaz március 21-től május 10-ig, majdnem két teljes hónapon át szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Könyvfesztiválon. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, ami a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből áll össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

A díjról, a 143 könyvről, a döntős művekről és szerzőikről minden információt megtalálsz itt:

http://www.libri.hu/irodalmi_dij/

https://www.facebook.com/librikonyvesboltok

 

irodalom könyv libri díj olvasás

Még több
Kultúra