Hatalmas kis hazugságok: díjeső és megható beszédek a Golden Globe-on

Reese Witherspoon, Nicole Kidman és Laura Dern az elhallgatás kultúrája ellen szólalt fel

Hatalmas kis hazugságok: díjeső és megható beszédek a Golden Globe-on
2018.01.08. 09:07

A sorozat a következő elismerésekben részesült a 2018-as Golden Globe Díjátadón: Legjobb tévéfilm vagy mini sorozat, Legjobb női főszereplő (Nicole Kidman), Legjobb női mellékszereplő (Laura Dern), Legjobb férfi mellékszereplő (Alexander Skarsgard).

Nicole Kidman köszönőbeszédében azokra a fontos témákra hívta fel a figyelmet, amikkel a sorozat is foglalkozik.

„A karakter, akit játszottam, éppen olyasmit testesít meg, ami a mostani társadalmi párbeszéd témája: a bántalmazás” – mondta a színésznő. „Hiszem, remélem, hogy valóban változást hozhatunk a történetekkel, amiket elmesélünk, és ahogyan elmeséljük”. Kidman külön megköszönte a sorozatot sikerre vivő kolleganőknek az egymás, és az ügy iránti elkötelezettséget, „Wow, ez a nők ereje!”

Laura Dern sem fogta vissza magát: „Sokan vagyunk, akik azt tanultuk, jobb, ha nem beszélünk. Az elhallgattatás kultúrája normalizálódott.” – mondta a színpadon. „Arra buzdítok mindenkit, hogy ne csupán támogassák azokat, akik túlélői vagy tanúi az ilyen eseteknek, és el merik mondani az igazságot, hanem követeljük a helyreállító igazságszolgáltatást”.

„Tanítsuk meg a gyerekeinknek, hogy a kultúránk új északi sarkcsillaga az lehet, ha elmondhatjuk, ami történt velünk, és nem kell retorziótól tartanunk.” – folytatódott a beszéd.

„Köszönjük szépen, ez a sorozat nagyban szól arról, hogy az élet, amit a külvilág felé mutatunk, sokszor nagyon más, mint az élet, amit élünk a zárt ajtók mögött” – mondta Reese Witherspoon. Meg szeretném köszönni mindenkinek, aki idén megtörte a hallgatás csendjét és felszólalt a bántalmazás és a zaklatás ellen. Annyira bátrak vagytok, és remélhetőleg még több ilyen film születik majd, és az embereket többé nem lehet elhallgattatni. Lejárt az idő! Mi látunk és hallunk benneteket, és elmondjuk a történeteiteket!”

golden globe hatalmas kis hazugságok nioole kidman reese witherspoon

Még több
Kultúra