Minden, amit eddig tudni lehet a Stranger Things 3. évadáról

11 érdekesség, amit minden rajongó értékelni fog

Minden, amit eddig tudni lehet a Stranger Things 3. évadáról
2017.11.08. 14:32

Ha már túl vagy a Stranger Things második évadán, és hajt a kíváncsiság, hogy vajon mi lesz Eleven és a többiek sorsa a következő évadban, akkor van számodra egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír, hogy már dolgoznak a harmadik évadon, a rossz viszont, hogy legalább egy évet kell várni, mire kielégíthetjük a kíváncsiságunkat. Az alábbiakban összeszedtük, hogy miket lehet már a tudni a következő évadról.

1. A következő évad még csak most készül

Matt Duffer, a sorozat egyik társkészítője azt nyilatkozta október végén az E!-nek, hogy ő és a sorozat többi írója csak most kezdtek el dolgozni a következő évadon. Ez azt jelenti, hogy semmi sincs még kőbe vésve a történet fonalát illetően, és minden jel arra mutat, hogy legkorábban 2018 végén számíthatunk a bemutatóra. A Duffer fivérek a Deadline-nak úgy nyilatkoztak, hogy egy év alatt nagyon nehéz összehozni egy évadot. Így valószínűbb, hogy csak 2019 elején találkozhatunk újra kedvenc karaktereinkkel.

2. A sorozat legalább 4-5 évadot meg fog érni

Habár a Duffer fivérek korábban úgy nyilatkoztak, hogy 4 évad után be szeretnék fejezni a sorozatot, azóta már visszatáncoltak, mondván, hogy ennyi talán kevés lesz a történet kifejtéséhez. „Jelenleg nem tudjuk, hogy mi lesz”, mondta Ross Duffer az E!-nek a második évad premierjén. „Úgy vélem, hogy 4 vagy 5 évad valószínűleg elegendő, de ki tudja? Úgy értem, hogy még semmi sem hivatalos, mi pedig tudjuk, hogy hová akarunk kilyukadni a végén. Jelenleg próbáljuk kitalálni, hogy mennyi időre van ehhez szükségünk, szóval majd meglátjuk”.

3. Lesz még időugrás

A The Hollywood Reporternek adott interjúban Matt Duffer elmondta, hogy a sorozatot a Harry Potter filmekhez tudja hasonlítani abban az értelemben, hogy időugrásokra van szükség, mivel a sorozat gyerekszereplői „öregszenek” az évadok között. A harmadik évadban a gyerekek valószínűleg már a hawkinsi gimibe fognak járni.

„A gyerekek egyre nőnek”, mondta Matt. „Ezért kell ilyen gyors ütemben elkészíteni a sorozatot. A gyerekszereplők legalább egy évvel lesznek idősebbek, mire elkezdjük forgatni a harmadik évadot. Ez elég komoly kihívást jelent számunkra. Nem folytathatjuk ott, ahol a második évadot abbahagytuk. Emiatt kell előre ugranunk az időben. De nem baj, ez azért jó, mert a gyerekek változásának köszönhetően a sorozat is folyamatosan fejlődik és változik.”

4. A harmadik évad valószínűleg nem Willre fogja helyezni a hangsúlyt

Miután Will az első évadban átkerült az Upside Downba, a másodikban pedig a szörny közvetlen kapcsolatként használta, a Duffer fivérek úgy gondolták, hogy megérdemel egy kis pihenést a következő évad során: „Talán adunk neki egy kis szünetet”, mondta Matt a THR-nek.

Noah Schnapp, a Willt alakító színész már nem annyira biztos ebben: „Személy szerint úgy gondolom, hogy még mindig maradt a szörnyből valami Willben. Ott ez a hatalmas szörnyeteg, amely behálózza egész Hawkinst, és csupán annyit kell tenned, hogy tüzet gyújtasz, meg felkapcsolod a fűtést, és már meg is szabadulsz tőle?”  – nyilatkozta a THR-nek. „Számomra ennek nincs értelme”.

5. A Mind Flayer valószínűleg visszatér

Miután már azt gondolhattuk, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba a hawkinsi gyerekek életében, egyszer csak megjelent a Mind Flayer (vagy a Shadow Monster) az iskola fölött a második évad fináléjában. A Duffer fivérek felfedték, hogy akartak egy gonosz karaktert, aki több évadon keresztül is megjelenhet a sorozatban.

„Igen, nem túl bizalomgerjesztő a befejezés, ugye?” – mondta Ross THR-nek. „Voltak róla egyeztetések, de végül úgy döntöttük, hogy elhintjük, mi várható a folytatásban. Annak a reményében tettük ezt, hogy a nézők megértik, ez a valami még mindig odakint van. Rázárták ugyan az ajtót a Mind Flayerre, de még mindig ott van az Upside Downban, sőt, tud a kölykökről, különösen Elevenről.” Őszintén szólva ez nem hangzik túl jó a kedvenc Eggo rajongónk számára.

6. Erica, Lucas kistestvére visszatér

Habár nem kapott túl sok jelenetet ebben az évadban, Lucas kishúga, Erica, akit Priah Ferguson alakít és újonnan érkezett a sorozatba, gyorsan a rajongók kedvencévé vált. A Duffer fivérek a Yahoonak adott interjúban felfedték, hogy a karakter visszatér majd, hogy Lucast és a többieket bosszantsa. „Erikát többet kell szerepeltetni, ez volt az első dolog, amit megbeszéltünk az írókkal” – mondta Matt Duffer.

7. Igazságot Bobnak!

A rajongók még mindig morgolódnak, amiért Joyce új pasija, a szeretnivaló Bob Newly, akit Sean Astin alakított a sorozatban, idő előtt távozott az élők sorából a második évad végén. Habár a Duffer fivérek megerősítették, hogy Bobot meg kellett ölniük, Matt Duffernek egyáltalán nincs ellenére, hogy újra találkozzunk a karakterrel. „Van egy pár ötletem Bobbal kapcsolatban, de nem tudom, hogy mit csináljunk vele”, mondta Matt az Entertainment Weeklynek.

8. Talán soha nem fogjuk teljesen megérteni az Upside Downt.

A Duffer fivérek elmondták, hogy azt nagyon szeretik a sorozatban, ahogy a srácok rájönnek az Upside Down univerzum működésére a Dragon’s Lair játékon keresztül. Ennek ellenére a közönség valószínűleg sosem fog mindent megtudni a Hawkins alatti szörnyvilágról.

„A történetet az emberi karakterek szemszögéből meséljük el”, mondta Ross a THR-nek. „Nincs mód arra, hogy a szereplők valaha is teljesen megértsék az Upside Down világát. Van egy dokumentumunk, ami elég részletesen leírja a szabályait és a mitológiáját, de úgy vélem, hogy ezt lassan fogjuk kibontani, és talán sosem használjuk fel az összes anyagot.”

9. Dr. Brenner, alias “Papa”, életben van

A The Lost Sister c. hetedik epizódban Eleven találkozik Dr. Brenner egy másik kísérleti alanyával, Kalival. Ketten együtt levadásznak egy korábbi hawkinsi tudóst és megpróbálnak elégtételt venni, de jön a fordulat, mert elárulja nekik, hogy Dr. Brenner, az első évad főgonosza, még mindig életben van, és megígéri nekik, hogy elárulja, hol találják, ha cserébe megkímélik az életét. A sorozat egyik producere hivatalosan is megerősítette, hogy Brenner életben van. Matt Duffer pedig az IGN-nek adott interjújában elmondta, hogy „valószínűleg újra fogunk találkozni vele”.

10. Valószínűleg több Eleven-hez hasonló kísérleti alannyal is találkozhatunk majd

Habár a fentebb említett hetedik epizód kapcsán a nézői vélemények megoszlottak, Dufferék úgy utaltak erre a részre, mint „egyfajta pilot epizódra” az Entertainment Weeklynek adott interjúban. Kali és a szakadt punkokból álló banda valószínűleg újra szerepelni fog a harmadik évadban, vagy esetleg feltűnik majd Eleven több testvére is (Seven, Nine és Ten) a következő évadban?

„Nagyon fontos Rossnak és nekem is, hogy folyamatosan próbálkozzunk új dolgokkal és ne azt érezzük, hogy magunkat ismételjük”, mondta Matt.

11. Még többet tudunk meg Billyről

A második évadban nem a Demodogok voltak a legutálatosabb szereplők, hanem a tinédzser Billy, aki folyamatosan terrorizálta a mostohahúgát, Maxot, meg a többi hawkinsi srácot. Dacre Montgomery, aki Billy megformálója a sorozatban, elárulta, hogy valószínűleg többet is megtudhatunk majd a karakteréről a harmadik évad során.

harmadik évad stranger things

Még több
Kultúra