6 tökéletes szobanövény tehetségtelen kertészeknek

Azok közé tartozol, aki inkább nem vesz otthonra több cserepest, mert félsz, hogy csak tönkremennének? Ne mondj le a zöldről a lakásodban, inkább olvasd el cikkünket a növényekről, melyek nálad is tündökölni fognak!

6 tökéletes szobanövény tehetségtelen kertészeknek
2017.10.15. 11:49

ANYÓSNYELV

Az afrikai származású szanszevieria (Anyósnyelv)  – a képen piros edényben – olyan beltéri növény, amely ellenáll a hőnek. Helyezzük egyszínű cserépbe, hogy a levelek zöld színe szép kontrasztot kapjon. A növény hatalmas előnye, hogy kifejezetten nem szereti a felesleges öntözgetést, hetente egyszer elég meglocsolni. Természetes elegancia minimális erőbefektetéssel!

© AM.PM

KÖNNYEZŐPÁLMA

Imádni fogod a Filodendront. Változatos levélformáival (lyukacsos, szív alakú, hosszúkás) ez a növény mindig dekoratív. Könnyű vele bánni: télen pihen, és alig igényel vizet, nyáron is elég a napsütéses napokon a földjét figyelni, és ha száraz, meglocsolni, csak éppen, hogy.

© Ikea

ALOE VERA

A pozsgások királynője, az Aloe Vera az első számú kedvenc, egyrészt sokrétű felhasználása miatt – nedve gyorsan gyógyítja a sebeket, például – másrészt, mert kint és bent egyaránt jó érzi magát, és nem igényel különösebb törődést. Az Aloe Vera, mint valami kaméleon, ellenáll a 40 fokos hőmérsékletnek, és hetente egyszer elég öntözni. Gyerekjáték, még neked is!

© Office Hollandais des Fleurs

VARJÚHÁJ

Levelei olyanok, mint az egymásra halmozódott apró bonbonok. Könnyedén ad életet a szobai dekornak, és jól mutat makramés függesztőkben, terráriumban és XXL üvekekben egyaránt. Szép nagyra nőhet – szárai akár az 1 méteres hosszúságot is elérhetik – imádja a fényt, és alig kell öntözni – imádni fogod!

© Bergamotte

KAKTUSZ

A kaktusz a legújabb must-have lakáskiegészítő, a megkerülhetetlen zöld, amire nem csak a hipszterek esküsznek. Egzotikumot csempész az enteriőrbe, és ha egyszer beengeded, nem akarod majd elengedni. Ha már egy méter magas, még akkor sem igényel különösebb törődést. Menj és válaszd ki a kedvencedet!

© Madam Stoltz

KUKORICALEVÉL

Az Aspidistra az év nagy részében zöld, ám augusztusban gyönyörű lila virágot is növeszt – két nagyra értékelt egzotikus szín a belsőépítészetben. Ha nem ápolod, ő akkor sem veszti el a ragyogását, egyike a legelnyűhetetlenebb beltéri növényeknek. Nem haragszik, ha rendszeresen elfelejted meglocsolni, ráadásul csak mértékkel szereti a napfényt, úgyhogy sötétebb szobákban is remekül megvan.

© Blommingville

ELLE Decoration elle dekor növény otthon

Még több
Kultúra