A Hatalmas kis hazugságok bántalmazó kapcsolata valós eseményeken alapszik

Az írónő felfedte, kiről mintázta az erőszakos férj karakterét

A Hatalmas kis hazugságok bántalmazó kapcsolata valós eseményeken alapszik
2017.09.20. 12:29

Ha a Hatalmas kis hazugságok című sorozat nézése közben úgy érezted, hogy a családon belüli erőszak ábrázolása elég életszagúra sikeredett, az azért lehetett, mert a történet ezen szála igaz történeten alapszik. Miután a sorozat győzelmet aratott a Legjobb minisorozat kategóriában, Liane Moriarty, a sorozat alapjául szolgáló regény szerzője a backstage-ben elmondta, hogy a bántalmazó férj karakterét (a sorozatban Alexander Skarsgård személyesítette meg, alakítását pedig Emmy-díjjal jutalmazták) egy létező személyről formálta meg.

Liane Moriarty és Reese Witherspoon

„Egy borzalmas volt barátomról formáltam meg a karaktert, ezért már a könyvben is nagyon jól esett megölni, aztán pedig végignézni a bukását a sorozatban” – mondta Moriarty.

Nicole Kidman számára nem volt könnyű eljátszani az áldozat szerepét. „Fel sem fogtam, hogyan fog ez engem érinteni – mondta. „Azután sokkal mélyebben megérintett lelkileg a szerep, mint bármi, amit eddig valaha játszottam. Öt hónapon keresztül forgattam, aztán amikor hazamentem, hallgatnom kellett róla. Próbáltam nyugodt maradni és titokban tartani mindezt, de teljesen átjárta a lelkemet.”

A sorozatot óriási rajongás övezi, és a szereplőket gyakran megkérdezik, hogy várható-e második évad. A döntés kevés emberen múlik, többek között Moriartyn is, eddig azonban nem igazán nyilatkozott a kérdéssel kapcsolatban. De most jó híreink vannak: éppen fontolgatja, hogy folytatja a történetet. „Gondolkozom rajta” – mondta. „Ez egy nagyszerű lehetőség, csak ennyit mondhatok.”

hatalmas kis hazugságok Nicole Kidman

Még több
Kultúra