A Hatalmas kis hazugságok tarolt az idei Emmyn

Az amerikai televíziós produkciók legfontosabb filmes díjátadóján az HBO minisorozata mindent vitt, olyan versenyzőket hagyva maga mögött, mint a FEUD: Bette and Joan, vagy a Fargo.

A Hatalmas kis hazugságok tarolt az idei Emmyn
2017.09.18. 06:46

A Hatalmas kis hazugságok kapta a legjobb televíziós minisorozat díjat, amelyet az alkotásban producerekként és színészként is részt vevő Reese Witherspoon és Nicole Kidman vettek át. „Kerüljenek a nők a saját történeteik előterébe” – mondta Nicola Kidman – „hadd legyenek ők ezeknek a történeteknek a hősei. Köszönjük, hogy megkaptuk erre a lehetőséget, és hogy a közönség is szeretettel fogadta, amit csináltunk”. Barátságuk Reese Witherspoonnal, ahogy mondta, „a frusztrációból teremtett lehetőséget, amit azért éreztünk, mert nem kaphattunk igazán jó szerepeket. Több nagyszerű szerepet a színésznőknek! Köszönöm!”

Kidman a legjobb női főszereplő díját is elnyerte, Celeste szívszaggató, összetett, nehéz karaterének megformálásáért. „Néha, mikor játszunk, közvetíthetünk valamilyen magasabb eszmét is” – mondta. Ráirányítottuk a figyelmet a családon belüli erőszakra. Ez a bonyolult, alattomos betegség sokkal nagyobb mértékben jelen van, tele szégyennel és titkolózással, mint ahogy magunknak bevallanánk. Azzal, hogy ezt a díjat megkaphattam, most biztosan erősebb figyelem illeti majd.”

Laura Dern nyerte a legjobb női mellékszereplő díját a kissé sérült, helyenként ijesztő Renata megformálásáért. „11 éves korom óta játszom, és szeretném megköszönni a televíziós akadémiáknak, hogy megtisztelték a sorozatunkat, amiben egy fantasztikus női csapattal dolgozhattam együtt”.

Alexander Skarsgård vitte haza a legjobb férfi mellékszereplő díját, ő alakította Celeste bántalmazó és egyben szenvedélyes férjét, Perryt, és megköszönte „a hihetetlen hölgyeknek, akik a forgatás alatt bevették a lánycsapatba”

Jean-Marc Vallé kapta a legjobb rendezés díját a mini sorozatok között, de az Emmy régi kedvence, David E. Kelley helyett a legjobb forgatókönyv díját Charlie Brooker vitte el a Black Mirrorért.

A Hatalmas kis hazugságok az ún. Creative Arts Emmyn még a casting, a zenei szerkesztés, és a kortárs kosztümök díját is elnyerte, így összesen hat díjat zsebeltek be.  Gratulálunk, mi imádtuk!

big little lies Nicole Kidman

Még több
Kultúra