A Trónok harca írója Jon Snow és a sárkányok anyja kapcsolatáról

Aki nem látta a legutóbbi részt, az vigyázzon, spoileres tartalom következik.

A Trónok harca írója Jon Snow és a sárkányok anyja kapcsolatáról
2017.08.25. 12:29

A Trónok harca legutóbbi, „Beyond the Wall” c. epizódjában szemtanúi lehettünk Havas Jon és Daenerys Targaryen meghitt pillanatának a Mások elleni küzdelem után, amely Daenerys számára fájdalmas kimenetellel járt, mivel elvesztette egyik sárkánygyermekét. És ha ez alapján még nem lett volna teljesen világos az egymás iránt érzett vonzalmuk, a sorozat készítői mindent szépen elmagyaráznak az aktuális részében, miszerint mind a ketten táplálnak érzelmeket a másik iránt. De senki sem volt kevésbé meglepődve a történteken, mint az epizód rendezője maga, hiszen már évekkel ezelőtt tudott a történet ezen szálának alakulásáról.

A Deadline nevű újságnak adott interjújában Alan Taylor, aki a mostani epizódot rendezte, valamint az első évad óta több rész is az ő nevéhez fűződik, elmondta, hogy senki sem lepődne meg azon, ha Havas Jon és Daenerys végül egymás mellett kötnének ki.

Taylor azt is elárulta, hogy mialatt az első évadot forgatták, a könyvek szerzője, George R. R. Martin meglepő módon nagyon beszédes volt annak kapcsán, hogy hová is futnak majd ki a szálak a történetben. „Emlékszem, éppen az első évadot készítettük egy máltai helyszínen és George R. R. Martin meglátogatott minket. Leült egy székbe és elkezdett mesélni arról, hogy hová is tart a történet” – mondta. „Akkoriban még nem voltunk tudatában annak, hogy mekkora jelenség részesei leszünk, és úgy vélem, hogy akkoriban még kevésbé volt óvatos, mint mostanában.”

Martin kétségtelenül azt mondta, hogy Jon és Daenerys találkozásának nagy jelentősége lesz:

„Mindenesetre utalt arra, hogy Jon és Dany a meghatározó karakterek. Akkoriban még rengeteg szereplőnk volt, és Jon csak egy fattyú volt közülük. Szóval egyáltalán nem volt világos számunkra, pedig George mondott dolgokat, amelyek segítettek megérteni, hogy Jon és Dany találkozása és egyesülése a meghatározó pontja lesz a sorozatnak. Nagyon örülök, hogy ebben az epizódban került sor arra a nagy lépésre, ami a kezdetét jelenti a kapcsolatuknak. Úgy kellett formálnunk ezt az évadot, hogy Jon érzelmi és politikai értelemben is elköteleződjön Dany irányába.”

Találkozásuk minden esetre elkerülhetetlen volt – mondta Taylor, valamint a Vanity Fair is rámutatott arra, hogy Martin könyveinek elkötelezett olvasói már rég kitalálhatták a romantikus kapcsolat közeledtét. De a legnagyobb kérdés még ott lóg a levegőben: Vajon rájönnek majd, hogy Dany valójában Jon nagynénje? És mivel a Trónok harcáról beszélünk, van ennek egyáltalán jelentősége?

 

7. évad Daenerys Jon Snow trónok harca

Még több
Kultúra