Így étkezett Audrey Hepburn

A spagetti volt a mindene

Így étkezett Audrey Hepburn
2017.08.17. 15:01

Audrey Hepburn több okból kifolyólag is kiérdemelte az ikon státuszt. Nemcsak azért mert tehetséges, Oscar-díjas színésznő volt, hanem elkötelezett filantróp is, és fiatal nők generációit inspirálta jellegzetes stílusával.

Szintén híres volt közismerten vékony alakjáról, ami miatt sokszor megvádolták az évek során, hogy táplálkozási zavarokkal küzd. De ahogy a People Magazin is megírta az e heti címlapsztorijában, ezek a pletykák alaptalanok voltak. Hepburn tulajdonképpen sosem volt diétapárti. „Szerette az olasz konyhát és tésztákat. Sok gabonafélét és kevés húst evett, általában mindenből egy keveset” – mesélte el fia, Luca Dotti.

Robert Wolders, akivel Hepburn hosszú párkapcsolatban élt, elmondta, hogy habár a színésznő nem diétázott, mind a ketten nagyon szerették a hosszú közös sétáikat, és Hepburn sokszor lehagyta őt. „Nagyon jó anyagcseréje volt, de mégsem volt mértéktelen” – mondta. Kapcsolatuk 1980-ban kezdődött és 1993-ig, Hepburn haláláig tartott.

Hepburn diétája egyszerű és egészséges volt. Reggelire ő és Wolders gyakran ettek barna kenyeret lekvárral; ebédre egy vékony szelet húst vagy tésztát olyan hozzávalókból, amik a kertjükben termettek; vacsorára pedig tyúkhúslevest zöldségekkel. Nem igazán mondhatnánk, hogy Hepburn nem csábult el néha – emlékszik vissza partnere. „Vacsora után csokit evett, keserű csokoládét és éjszaka pedig megivott egy-két ujjnyi Scotchot.”

Mindezeken felül Hepburn nagy rajongója volt a szénhidrátoknak. „Megőrült a tésztáért” – emlékszik vissza kisebbik fia, Dotti egy korábbi People interjúban. Könyvében, melynek Audrey at Home a címe, Dotti leírja: „Anyának komoly tésztafüggősége volt. Nem tudott meglenni tészta nélkül”.

A védjegye volt a paradicsomos tésztája, amit tulajdonképpen minden héten megfőzött. „Az abszolút kedvence a spagetti tészta volt paradicsomszósszal. Csak ezen az egy ételen is el tudott volna élni” – mondta Dotti.

audrey hepburn étkezés

Még több
Kultúra