11 új nyári sláger, amit szeretni fogsz augusztusban

Hallgasd meg Kesha, a Girls Generation és a Fifth Harmony nyárvégi dalait!

11 új nyári sláger, amit szeretni fogsz augusztusban
2017.08.05. 15:54

A július gyorsan elröppent, és habár a még mindig nagyon meleg van, a nyár vége már közeleg. Szerencsére sok előadó, többek között Kesha, a Fifth Harmony és Girls Generation (jeee) is új számokkal rukkoltak elő, amikkel felpörgetheted magad a meleg augusztusi napokban akár a strandon, akár az irodában vagy. Az amerikai ELLE összeszedett nektek 11 dalt, amiket augusztusban ti is rongyosra fogtok hallgatni!

Kesha, „Learn to Let Go”

Néhány nagyon kemény év után Kesha újra készen áll, hogy végül a saját feltételei szerint visszatérjen a reflektorfénybe, a világ pedig kitörő örömmel fogadja őt. Legutóbbi lenyűgöző kislemeze, a „Learn to Let Go”, melyhez videóklipet is készített, egyértelműen arról szól, hogy Kesha nem hagyja, hogy a múltja határozza meg az életét. Az augusztus 11-én megjelenő Rainbow című albumával folytatja az utat, melyet megkezdett, hogy végül visszataláljon a saját hangjára.

EMA, „Down and Out”

2011-ben, Erika M. Anderson, azaz EMA gyönyörű, ugyanakkor nyers hangvételű „California” című számának köszönhetően a nyugati partról álmodhattunk, amellyel visszavágott a Narancsvidék című sorozatnak. Legutóbbi „Down and Out” című kislemezén most újra visszatért a kritikus hangvételhez, amelyet arra hegyez ki, hogy a tárgyaknak és az embereknek milyen módon tulajdonítunk értékeket. Ez a kritikus hangvételű dal az Exile in the Outer Ring című harmadik nagylemezének az előfutára, amely augusztus 25-én fog megjelenni.

Fifth Harmony feat. Gucci Mane, „Down”

A mára már csak négy tagból álló Fifth Harmony legújabb „Down” című kislemezén egyáltalán nem érződik Camila Cabello hiánya. Csak próbálj meg lépést tartani velük, mivel a zenekar négy fennmaradó tagja ugyanazt a lüktetést hozza, amit már a „Work From Home” című megaslágerüknél megszokhattunk, ez újabb telitalálat tőlük. Alig várjuk, hogy meghallgathassuk, mit tartogatnak még számunkra az augusztus 25-én megjelenő albumukon.

Iron & Wine, „Thomas County Law”

Végy egy forró fürdőt tele illóolajokkal és nyiss ki egy üveg jó öreg bort, mert az Iron & Wine végre új albummal jelentkezik, ami tökéletes háttérzeneként szolgálhat a minőségi, egyedül töltött percekhez. A Sam Beam és zenésztársai által szerzett „Thomas County Law” című kislemezük olyan szelíd dallamokkal és grandiózus, de mégis intim dalokkal rukkol elő, amelyeket eddig hiányoltunk. Ennek a diadalittas, gitár hangzással dúsított dalocskának köszönhetően számolni fogod a végtelennek tűnő napokat, amíg a Beast Epic című új albumuk augusztus 25-én a boltokba kerül.

Filthy Friends, “The Arrival”

A „The Arrival” című daluk alapján elmondhatjuk, hogy az új együttest, amit a Sleater-Kinney-ből ismert Corin Tucker és az REM volt gitárosa, Peter Buck alapított, a tiszta adrenalin hajtja. A zenekarban fellépnek még a Pacific Northwest híres rockerei, mint Scott McCaughey, Kurt Bloch és Bill Rieflin, és nagyon odateszik ezt a gyors, politikától vezérelt, nyílt és őszinte rockzenét, amely olyan katarktikus érzést okoz, mintha épp most fejeztünk volna be egy kiadós edzést.  Invitation című albumuk augusztus 25-én jelenik meg, úgyhogy tekerd fel te is a hangerőt!

The War on Drugs, „Strangest Thing”

Ezidáig a teaserek alapján a The War on Drugs új albumának dalai egyáltalán nem sorolhatók be egyazon kategóriába. Először ott volt a 11 perc hosszúságú igen mozgalmas „Thinking of a Place” című daluk, amit a „Holding on” követett, amely egyenesen egy ’80-as évekbeli Bruce Springsteen szövegkönyvből ugrott elő. Most pedig itt van nekünk ez a kozmikus hangulatú country szám, a „Strangest Thing”. Szerencsére az együttes átkozottul jó zenéket szerez, legyen szó bármilyen műfajról, és ez azt jelenti, hogy az augusztus 25-én megjelenő, A Deeper Understanding címet viselő új albumuk igazán izgalmasnak ígérkezik.

Girls Generation, „Holiday Night”

A legendás dél-koreai k-pop együttes, a Girls Generation 10 éves fennállásuk alkalmából augusztus 7-én rukkol elő legújabb albumukkal. (A hang, amit most hallasz, három millió k-pop rajongó várakozásokkal teli sikolya.) A Holiday Night című albumukon tíz, a műfaj határait igencsak feszegető dal fog szerepelni bemutatva mindazt, amitől ez az együttes világméretű szenzációvá vált, beleértve az izgalmasnak ígérkező „Holiday” és „All Night” című számokat is. A kiadó még egy dalt sem jelentetett meg, de rövidebb teaserek már elérhetőek a YouTube-on, amiket már több millióan megnéztek. Nézzétek meg ti is!

Grizzly Bear, „Neighbors”

Az óriási rajongótáborral rendelkező és elismert zenekar, a Grizzly Bear egy olyan legendás indie rock együttes, akinek már nem kell bizonyítania. Mégis komolyan veszik a dolgukat az alapján, amit eddig hallottunk a zenekar augusztus 18-án megjelenő, Painted Ruins címet viselő albumáról. A „Neighbors” című számuk egy vágyakozásokkal teli episztola a megtört szívről, amely tele van gyönyörű hasonlatokkal és elhaló, gazdagon rétegzett hangszerelés jellemzi. Úgyhogy ugyanazt kapjuk a brooklyni zenekartól, amit eddig megszokhattunk.

Frankie Rose, „Red Museum”

Frankie Rose megcélozta a csillagokat új albumával, ami augusztus 11-én kerül az üzletek polcaira, és a Cage Tropical címet viseli. A Dum Dum Girl és a Vivian Girls korábbi előadója egy sci-fi témájú vadulással tér vissza, amelyet a ’80-as évek űrben játszódó mozifilmjei és John Carpenter filmzenéi inspiráltak. De természetesen még az űrutazóknak is szükségük van néhanapján egy kis ölelésre, úgyhogy a „Red Museum”-hoz hasonló számok révén felfedezhetjük, hogy milyen érzés lehet paranoiás, szerelmes androidnak lenni.

BOSCO, „Cruel”

A Tamagotchis és a Clearly Canadian visszatérésével már egyértelmű, hogy a ’90-es évek újra hódítanak. Az atlantai énekesnő, Bosco is emlékeztet bennünket az összes jó dologra, amit a ’90-es éveknek köszönhetünk, amikor Sade és Janet Jackson számai szóltak a rádióban és a fülledt hangulatú R&B volt a menő.  Bosco ötvözi mindezeket legújabb, szexis, „Cruel” című számában, amely megelőlegezi számunkra az augusztus 11-én megjelenő b. project című albumának minőségét.

Downtown Boys, „Lips That Bite”

A Downtown Boys (politikai) erőt képvisel. Legújabb, durva hangvételű számunkban, ami a „Lips that Bite” címet kapta, az együttes megállja a helyét és mondandójukat vad ritmusokkal, valamint erőteljes dallamokkal fejezik ki. A rhode islandi zenekar közelgő albumának, az augusztus 11-én megjelenő Cost Livingnek a Fugazi zenekar punk ikonja, Guy Picciotto volt a producere. A lemezen számos harcias hangvételű szám szerepel, amelyek elegendő energiával rendelkeznek ahhoz, hogy feltüzeljenek téged az elkövetkező évekre.

2017 nyár zene

Még több
Kultúra