Pavlova szívek eperrel anyák napjára

Május első vasárnapján kényeztessük az anyukákat és nagymamákat különleges finomságokkal! Házias, mégis sikkes édességek után kutatva Erőssy Andihoz fordultunk, aki a gödöllői Caravella kávézó és főzőiskola fedélzetén készül ezzel a remekművel.

Pavlova szívek eperrel anyák napjára
2017.05.06. 18:41

Andi tavaszi receptkönyvébôl íme egy egyszerű és nagyszerű édesség, mely garantáltan lenyűgözi az anyai szívet!

Hozzávalók 3 db  kb 10-12 cm-es szívhez:

2 tojásfehérje

12,5 dkg porcukor vagy finom szemcséjű kristálycukor

fél-fél teáskanál ecet illetve kukoricaliszt

Nagyságtól függően 5-6 szem eper szívecskékként

A tojás sárgáktól gondosan elválasztott fehérjéket nagyon kemény habbá verjük, majd egyszerre hozzáadjuk a cukrot. Tovább verjük folyamatosan, míg fényes, sűrű habot kapunk. Belekerül az ecet, végül a kukoricaliszt. Ezután már csak elkeverjük ezeket és jöhet a formázás.

Még a habcsók elkészítése előtt 6 db  szívalakot rajzolunk egy  sütőpapírra, kellő távolságra egymástól. A megrajzolt sütőpapírt azután megfordítjuk, hogy a ceruza ne fogja be a hófehér habot. Nyomózsákba vagy egyszerűen nylonzacskóba töltjük a habot, utóbbi esetében 3-4 mm-s lyukat vágunk a zacskó egyik sarkába. Ügyesen megrajzoljuk a szíveket, melyekből hármat teljesen megtöltünk belül is a habbal akár két rétegben. Háromnál csak a külső vonal lesz habból  1 cm szélességben. Ha vékonyabb, könnyen törik. 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és nyomban visszavesszük a hőmérsékletet 120 fokra.  80-90 percen át szárítjuk a habcsókot. Kihűlés után óvatosan levesszük a sütőpapírról a szíveket. Ha azonnal átadjuk az ajándékot, akkor kemény tejszínhabot kenünk a teli lapra, ráillesztjük a szív alakú keretet, a közepébe pedig egészben vagy felvágva csinosan elrendezzük az eperszemeket. Akár a szervírozó tál, tányér is lehet ajándék.

Ha később adjuk át, esetleg dobozba vagy celofánba csomagoljuk a Pavlovát, ne töltsük meg tejszínhabbal, mivel eláztatja a habcsókot. Ez esetben egész eprekkel díszítsük, melyeket akár olvasztott fehér vagy fekete csokiba mártunk.

Mi is lehet nagyobb ajándék egy édesanyának mint egy saját magunk készített finomság!

anyák napja sütemény

Még több
Kultúra