Titkos túra Londonban

Big Ben és őrségváltás a Buckingham-palota előtt, egy kör a London Eye-on.... unalomig ismert programok Európa egyik legnyüzsgőbb városából, Londonból. A helyiek azonban nem az ilyen attrakciók közelében töltik a szabadidejüket. Térj le te is a turistabuszok és a "TOP10 látnivaló" pályájáról, és ismerd meg London titkos helyeit!

2014.08.19. 20:00
Katt a galériára!
13 fotó

Titkos túra Londonban

1 of 13
2 of 13
3 of 13
4 of 13
5 of 13
6 of 13
7 of 13
8 of 13
9 of 13
10 of 13
11 of 13
12 of 13
13 of 13

  2 of 13
Titkos túra Londonban


  3 of 13
Titkos túra Londonban


  4 of 13
Titkos túra Londonban


  5 of 13
Titkos túra Londonban


  6 of 13
Titkos túra Londonban


  7 of 13
Titkos túra Londonban


  8 of 13
Titkos túra Londonban


  9 of 13
Titkos túra Londonban


  10 of 13
Titkos túra Londonban


  11 of 13
Titkos túra Londonban


  12 of 13
Titkos túra Londonban


  13 of 13
Titkos túra Londonban


Izgalmas séták, lenyűgöző panoráma

Nézz ki a város felett! A City szívében lévő One New Change bevásárlóközpont közepén induló panorámaliftek egyenesen a tetőre visznek, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a St Paul’s katedrálisra, a City csillogó felhőkarcolóira, a háztetők fölött pedig a London Eye-on túl elterülő déli városrészeket is láthatod.

A Tate Modern múzeum a londoni képzőművészek gyakori találkozóhelye, a galéria 6. emeleti kávézójából nyílik a legszebb kilátás a Millenium Bridge-re és a folyóra. Ezért, akár esős időben is, ülj le itt egy finom kávéval vagy teával és a hatalmas panorámaablakokon keresztül csodáld felülről a Temzén jövő-menő hajókat és a kávézóról mit sem sejtő turistahadakat.

A szép időben zsúfolásig telő nagy parkok helyett egy napos délutánra a legjobb program felkeresni a Primrose Hill környékét. A parkhoz vezető úton bájos kis üzletek és kávézók vannak, ahol séta közben érdemes beszerezned egy kis délutáni finomságot, például a The Little One kávézóban, és így mászni meg a Primrose Hill-t, ahol a domb tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Szombatonként a Portobello Road zsúfolásig telik árusokkal, ilyenkor a környék utcáin szinte minden kapható antik játékoktól kezdve egyedi cipőkig. A londoniak többsége inkább elkerüli ezt a tumultust, és akkor tér vissza Notting Hill utcáira, amikor kevésbé hasonlít az angol romantikus filmekből ismert arcára. Látogasd meg a környéket hétköznap vagy este, és ülj be egy filmre az Electric Cinemába, csodáld meg George Orwell házát és egyél egy finomat a Charlie’s-ban, augusztus végén pedig a város kedvenc utcai buliját, a Notting Hill Carnivalt is elkaphatod.

Fald fel a várost!

Londonban szinte mindent nemzet autentikus konyháját kipróbálhatod, de az angol reggeli és a változatos egzotikus éttermek helyett kóstold meg a város legjobb bagelét a Brick Lane-en. Az éjjel-nappal nyitva tartó Beigel Bake kopottas üzlettől elriadnak a turisták, de az előtte állandóan kígyózó sor biztosít róla, hogy jó helyen jársz a legjobb sajtkrémes-lazacos szendvicsért.

Az egészségmániás londoniak törzshelye a The Detox Kitchen, ami ráadásul mágnesként vonzza a hírességeket is. Érdemes kipróbálni (az állítólag) méregtelenítő ételeiket, ráadásul a paradicsomos-zabos-mandulás quiche majszolása közben elkaphatod egy hercegnő vagy filmsztár érkezését is. Kevésbé diétás úti cél az Honest Burgers, mely városszerte több helyen is várja az ebédelni vágyókat. A Camden Locknál lévő éttermében London legbohémabb környékén élvezheted az isteni burgereket és a híres rozmaringos-sós sült krumplit.

Inkább egy elegáns tortára és kávéra vágysz jómódú fiatalok és TV-sztárok közelében üldögélve? Sétálj végig Chelsea-ben a King’s Road-on a Bluebird Caféig, útközben pedig megcsodálhatod London egyik legelegánsabb lakónegyedének igazi nyüzsgését és olyan bájos utcákba leshetsz be, mint a Bywater Street.

A tradicionális pub a fáradt londoniak munka utáni menedéke, viszont az igazi kikapcsolódás a tematikus éjszakai mulatóhelyeken kezdődik. Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb ötlete a ping-pong party, melyet számtalan formában és stílusban kipróbálhatsz. A Bounce és a Ping állandó ping-pong bulikkal vár, ahol a játékasztal mellett iszogathatsz, miközben barátaiddal körmérkőzéseket játszol. A Pongathon rendezvényeit London-szerte több helyszínen is elcsípheted, kis kluboktól kezdve elegáns éttermekig terjesztik a ping-pong mániát – érdemes előre megnézni, hogy épp hol csatlakozhatsz be. A Shoreditch-i The Book Clubban pedig kéthetente követik egymást a ping-pongos esték. Valamelyikre mindenképp érdemes benevezni!

anglia étterem helyek kávézó kilátás london park ping pong séta titkos túra utazás

Még több
Kultúra