Mennyei tésztalelőhelyek

A tészta gyors, laktató, millió variációja van, és általában pénztárcabarát, így nem csoda, ha az utóbbi időben több, kifejezetten tésztára szakosodott hely is megnyitotta kapuit. Megosztjuk veletek, melyek a mi kedvenceink a főváros négy kerületéből.

Mennyei tésztalelőhelyek
2014.05.17. 10:00

Pasta.

Tavaly nyitotta ezt a tésztázót az a páros, akik nevéhez a Leves. és a Desszert. is köthető. Ezek a “pontos” helyek pedig leginkább a naponta változó kínálatukról, friss alapanyagaikról készült ételekről ismertek. A kicsit csípős, izgalmas bolognaijukat érdemes megkóstolni, a merészebbeknek pedig az almás-répás-curry-s Apu nevű tésztát ajánljuk. Bár alapvetően elvitelre specializálódtak, már ki is lehet ülni a falatozáshoz.

V. kerület, Kálvin tér 2.

2 Spaghi

A Gozsdu Udvarban nyílt hely a házi készítésű tésztáiról ismert, melyeket nyersen is meg lehet venni és otthon kifőzni, de minden nap készülnek lasagne-val és még egy-két másik tésztával, amiket a zsivajgó teraszon lehet elfogyasztani. Az olasz tulajdonosok biztosítják a hely délies hangulatát, és óriási plusz, hogy pénteken és szombaton hajnali 4-ig nyitva vannak, így a 2 Spaghi a buli utáni bűnözéshez is ideális helyszín.

VII. kerület, Király utca 13. (Gozsdu Udvar)

Souper Pasta

A novemberben nyitott Souper Pasta már kiülős résszel és tágas alagsori helyiséggel is bővült, és mind a két nemrégiben népszerűvé vált utcai ételt, vagyis tésztát és levest is kínál (utóbbinak hamarosan külön cikket szentelünk). Az ételek itt is az orrunk előtt készülnek, a napi menüt pedig mindig változó öt tészta és öt leves alkotja – érdemes elcsípni például az aszalt gyümölcsös grízes tésztát.

VI. kerület Teréz krt. 52.

Orient étterem

Néha nem árt eltávolodni egy kicsit a belvárostól, mert így olyan különleges helyekre bukkanhatunk, mint az Orient. Az észak-kínai specialitásokat kínáló tésztázó egyike a kevés igazán autentikus ázsiai étteremnek. A kézzel gyúrt és utána különböző hagyományos módszerekkel szaggatott tésztákra bőven válogathatunk a húsos feltétek közül, de gondolnak a vegetáriánusokra is, jó választás lehet számukra a tengeri zöldséges tészta.

X. kerület, Kőbányai út 43/B

 

Képek: Facebook és Foursquare

2spaghi ajánló étterem helyek orient restaurant pasta souper pasta street food tészta tésztázó

Még több
Kultúra