Csinos virágos bicaj saját kezűleg

Egyre népszerűbbek az egyedi igényekre szabott, festett-díszített-tuningolt biciklik a piacon. Ha esetleg már unod a kerékpárod kinézetét, ne cseréld le, inkább dobd fel! Egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség helyrepofozni egy kopott vázat: segítünk pár ötlettel, hogyan készítheted el saját, egyedi bringád.

Csinos virágos bicaj saját kezűleg
2013.05.24. 12:35

Az alábbi eszközök segítségével pompás, nyárias hangulatba hozhatod a kerékpárod. A hozzávalók beszerzése után a megvalósítás szinte pikk-pakk kész. Szükséged lesz tehát:

– biciklire;
– alapozófestékre;
– festékszóró szprére (kívánt színben);
– kosárra;
– vékony drótkötélre;
– kromofágra;
– dörzspapírra;
– ízlés szerint művirágokra, csipkére, girlandra vagy más díszekre.

1. Először az eredeti színt kell eltávolítani, ehhez szükséges a kromofág, de fontos, hogy használj gumikesztyűt. A kromofág teljesen leszedi a vázon lévő festéket, ezután a dörzspapírral simára sikáljuk a váz felületét, majd sima vízzel lemossuk. Ha van rá mód, némi benzinnel nem árt áttörölni, hogy ne maradjon ujjlenyomat vagy más szennyeződés a festésre váró vázon. Amikor teljesen megszáradt, jöhet az alapozófesték, és ízlés szerint a többi réteg, de a száradást mindig meg kell várni. Ha sötétebbet szeretnénk, érdemes többször átfesteni, míg a halvány színhez elég az alap után egyszer végigfújni.

2. A következő lépésben felszereljük a kosarat. Miután megfelelően rögzítettük, és kitaláltuk, hova szeretnénk művirágot, a drót segítségével a kosárhoz illesztjük a díszeket. Már kész is az abszolút nőies, tavaszi, virágos bicajunk! 

A vázat matricákkal is vagányabbá lehet tenni, kerékpárüzletekben és online is kaphatók a kifejezetten vázra szánt változatok. Ezeket csak fel kell ragasztani az első lépés után. Biciklinket feldobhatjuk továbbá egyedi gumival, csengővel, küllőkkel (és persze már az elengedhetetlen sisakot is csodás mintákkal találni).
Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, mégis egyedülálló darabot szeretnél, számos műhelyben készítenek különleges kerékpárokat. A webbicikli.hu címen rengeteg kiegészítőt, vázat, gumit találtok, melyekből interneten keresztül összerakhatjátok, amire vágytok.

Ezután pedig nincs más hátra, mint útra kelni a kicsinosított bringán!

bicikli bringa díszítés diy kerékpár művirág tippek

Még több
Kultúra